Close search

7 бабини метода за лечение, които е добре да знаете

7 бабини метода за лечение, които е добре да знаете 7 бабини метода за лечение Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Бабите ни са имали лек за всичко, макар и в днешно време техните методи да ни се струват малко странни. 

Кои са те и с какво могат да ни помогнат, пишат колегите от framar.bg.

7. Захар против хълцане.

Най-добрият начин да се отървете от хълцането е да изядете една чаена лъжичка захар. Нейният сладък вкус достига до всички вкусови рецептори и окончания по езика и по този начин възпира мускулните спазми.

6. Кисело мляко против лош дъх.

Лошият дъх може да изчезне, ако хапнете малко кисело мляко. 

Благодарение на полезните бактерии, които се съдържат в него, чувството на дискомфорт в устната кухина ще изчезне до минути.

5. Водка за краката.

Ако мислите, че краката ви издават странен аромат и поради тази причина се страхувате да си събуете обувките, има едно много лесно решение за премахване на дискомфорта - водката. Напръскайте кожата на краката си с този продукт, който ще я дезинфекцира по естествен начин и ще способства за премахването на гъбичките и инфекциите, които са основните виновници за причиняването на неприятния аромат. Освен това водката ще помогне за отстраняването на влагата, която е най-благоприятната среда за развитието на тези бактерии.

4. "Гризането" на молив облекчава главоболието.

Това е много лесен и подходящ метод, особено в моментите, в които сме уморени, стресирани и ни обзема главоболие. Трябва да вземете един молив и да го поставите между зъбите си, но без да прилагате натиск върху него. По този начин мускулите, които свързват челюстта със слепоочието ще се отпуснат и така главоболието ще изчезне.

3. Зехтин срещу екзема.

Не са малко хората, които страдат от това дерматологично заболяване. 

Един от начините за облекчаване на екземата е да нанесете няколко капки зехтин върху засегнатата зона (най-добре е това да става след баня), за да може по този начин допълнително да овлажните кожата, като "запечатате" влагата, с която тя се е снабдила.

2. Маслини и лимон против гадене и световъртеж.

Няма нужда да се измъчвате, ако по време на пътуване с кола, влак, самолет или кораб ви прилошее. За да се справите с този проблем, трябва да изядете няколко маслини, а в случай, че не разполагате с такива, може да ги замените с резени лимон. Тези продукти ще способстват за премахването на световъртежа и гаденето, поради наличието на танин в тях.

1. Напитка за лечение на пикочните пътища.

Организмът на някои хора е склонен към инфекция на пикочните пътища и в случай, че и вие страдате от този дискомфорт, има две неща, които могат да ви помогнат. Консумацията на сок от червена боровинка или на една чаена чаша вода с една чаена лъжичка сода за хляб. И двете напитки са в състояние да атакуват бактериите, които причиняват инфекцията, създавайки условия на pH, в които те не могат да оцелеят.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност