Close search

84% от вегетарианците се връщат към месото

84% от вегетарианците се връщат към месото 53 на сто от вегетарианците започват да ядат месо след година, а 30% се връщат към него едва след три месеца Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Наскоро правено изследване показа, че 84% от вегетарианците в определен момент се връщат към месото. 

Някои хора се отказват от месото по здравословни причини, други заради принципите си. Но ново проучване разкри, че много от вегетарианците не могат да се откажат от бекона и пържолите за дълго и в крайна сметка нарушават зеленчуковата си диета.

 Резултатите показват, че 84% от хората се придържат към вегетарианството само за известно време, защото идва момент, когато месото отново ги съблазнява. 

53 на сто от вегетарианците започват да ядат месо след година, а 30% се връщат към него едва след три месеца. 

Бившите вегетарианци споделят, че най-много им е липсвала подкрепата на месоядните им роднини и приятели, а други признават, че не са успели да устоят на апетита си към месото. През ноември забележително американско проучване показа, че преминаването към диета от зеленчуци и плодове може да помогне да предотвратите диабет. 

Лекарите обясняват, че милиони хора, страдащи от болестта, могат да подобрят нивото на кръвната си захар, като махнат месото на ежедневното си меню. Но не всичко е розово. Австралийски изследователи установили, че вегетарианците пият и пушат по-малко, но е 18% по-вероятно да страдат от депресия. 

В изследването участват 11 000 американци, от които само 2% са дългогодишни вегетарианци. 88% споделят, че винаги са консумирали месо или риба. 10% се определят като "бивши вегетарианци".

Изследването показва още, че средната възраст, на която хората решават да преминат към здравословния зеленчуков режим е 34 години.

Източник: actualno.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност