Close search

Бананите с черни точки борят рака

Бананите с черни точки борят рака Последното откритие на медицинската общност доказа, че именно петнистият банан съдържа тумор-некротичен фактор Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Омекналите плодове, които обикновено се предлагат с намалени цени, а домакините хвърлят презрително в кофата, напоследък се изкупували най-вече като лекарство, пише "Всеки ден". 

Последното откритие на медицинската общност доказа, че именно петнистият банан съдържа тумор-некротичен фактор, който бори всички различни от нормалните клетки, включително раковите.

Чуждоземният плод имал далеч повече сили да убива антираковите клетки в сравнение с гроздето, ябълките, дините, ананасите и крушите. Затова болни хора се надпреварвали да купуват не просто узрелите жълти плодове, а такива с възможно повече петна по кората. 

Колкото по-узрял е един банан, толкова повече антиракови качества има, категорични са учени, изследвали подробно целебните свойства на плода. "Доскоро не можехме да продадем банан, щом се появят тъмните точки по кората му. Отделяхме ги от зелените и ги пускахме почти двойно по-евтино. Сега е друго", разказа доволен продавач на столичния пазар „Красно село". 

Почти никой от хората зад щанда вече не дава по-ниско презрялата стока. По-алчните дори тръгнаха да им слагат цени над 3 лева заради целебните им свойства. Бананът отдавна е признат от специалистите за приятел на сърцето и стомаха. Той е и единственият плод, който организмът понася при стомашни натравяния и при зараза от ентеровирус. Дори един банан на ден засилва имунната система, категорични са лекарите. 

Тропическото чудо възстановявало лигавицата на стомаха и на червата и убивало действието на всякакви отрови. Бананите са и рекордьори по съдържание на калий, който изгражда мускулите, сърцето, черния дроб, мозъка, костите и зъбите. Повечето хора са абсолютно заблудени, че зелените банани са по-ценни и по-вкусни, защото имали повече витамини. Няма нищо подобно, контрират докторите. Те съветват зелените банани да се оставят да узреят на стайна температура, защото съдържат неразтворимо нишесте, което се усвоява трудно.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност