Close search

Без месо = без диабет

Без месо = без диабет Вегетарианците страдат по-малко от дибает Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Според последни проучвания вегетарианците страдат по-малко от дибает. Милиони хора по света, които се борят с болестта, могат да подобрят нивата на кръвната захар, като изкоренят месото от хранителния си режим.

Изследователи от САЩ и Япония под ръководството на д-р Барнард установили, че базираният върху зеленчуци хранителен режим значително подобрява контрола на диабета.

"Вегетарианската диета, включително веганската, е с благотворен ефект за сърдечносъдовата система, кръвното налягане, телесното тегло и липидите в кръвната плазма", поясниха изследователите.

Вегетарианската диета, свързана с прием на малко калории и с високо съдържание на фибри, намалява темповете, с които глюкозата се абсорбира в кръвоносната система

При хората, които се хранят предимно с месо, се наблюдава повишено ниво на кръвното налягане, както и повишено ниво на кръвната захар. Това само по себе си увеличава риска от това човек да се разболее от диабет или от някакъв вид сърдечно-съдово заболяване. Дори с напредването на възрастта при хората, които не се хранят с месо, рискът от сърдечно-съдови заболявания и диабет не се увеличава.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност