Close search

Безалкохолното причинява необичайно затлъстяване

Безалкохолното причинява необичайно затлъстяване Безалкохолното причинява необичайно затлъстяване Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Редовната употреба на безалкохолни напитки води до драматично затлъстяване на обичайни и необичайни места, обявиха учените.

Безалкохолните напитки като цяло са лишени от всякаква хранителна стойност. Те просто са подсладена вода, която трупа мазнини на неподходящи места, съобщава rodale.com.
Изследвания на учените показват, че пиенето безалкохолно води до драматични увеличения на мазнините около черния дроб и скелетните мускули. Това може да доведе до инсулинова резистентност и диабет.
Проучване в САЩ показва, че хората, които пият безалкохолна напитка всеки ден в продължение на шест месеца, имат от 132% до 142% увеличение на мазнините в черния дроб и от 117% до 122% увеличение на мазнините около костите, както и 30% увеличение на триглицеридите в кръвта. Тази консумация е довела и до 11% увеличение на холестерола в сравнение с тези, които пият други напитки като вода и мляко.
Дори т. нар. диетични безалкохолни напитки рязко увеличават ширината на талията.

Проучване на Центъра за здравни науки към Университета в Тексас, САЩ, показало обезпокоително резултати. Учените наблюдавали в продължение на 10 години 475 възрастни. Резултатите показали, че тези, които консумирали диетични безалкохолни имали средно 70% увеличение на талията в сравнение с онези, които не пиели такива. Хората, които пиели по 2 диетични напитки дневно, пък имали до 500% увеличение на мазнините около кръста.

Друго проучване на същия екип, проведено върху лабораторни мишки с аспартан, изкуствен подсладител, който увеличава нивото на клюкозата в кръвта, показало, че се наддава на теглото, когато черният дроб посреща твърде много клюкоза, защото излишъкът се превръща в телесни мазнини. Т.е. прекалената консумация на безалкохолни с аспартан също води до затлъстяване.

Източник: zdraven.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност