Close search

Билката котешки нокът стимулира имунната система и има невероятна лечебна сила

Билката котешки нокът стимулира имунната система и има невероятна лечебна сила Билката котешки нокът стимулира имунната система и има невероятна лечебна сила Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Растяща покрай басейните на река Амазонка, билката котешки нокът е служила на древните племена, живеещи преди хиляди години, за лечение на различни заболявания – болка в ставите, трудно заздравяващи рани и проблеми със стомашно-чревния тракт.

Редица съвременни анализи и изследвания доказват лековитите качества на растението. Изграден от множество алкалоиди, котешкият нокът се оказва една от най-силните билки за стимулиране на имунната система

Антиоксидантите също влизат в състава му – танини, катехини, стероли – все химични съединения с доказан противовъзпалителен ефект върху организма.

Котешкият нокът лекува съвсем успешно очни заболявания и възпаления, като директно се капват няколко капки запарка, приготвена с нея. Процедурата трябва да се повтаря поне два пъти дневно и лечебния ефект ще бъде на лице само след три дена от започването на употребата й. 

Познат е още и със свойството да прочиства стомаха и червата от натрупалите се в тях токсини. Това го превръща в доста целебно средство при проблеми в тази зона на човешкия организъм, пише още bilka.info.

Снимка: flickr.com

Билката притежава свойството да успокоява астматичните пристъпи. Помага и при силно главоболие и синузит

Фитотерапевтите препоръчват билката котешки нокът при високо кръвно налягане, заради успокоителния му ефект върху ритъма на сърдечния мускул. Има и силно подобрително влияние върху мъжката потентност и плодовитост.

За това екзотично растение се смята, че потиска развитието на туморни образувания в гърдата. Редица изследвания, проведени на територията на Италия и Германия, са установили, че причината за това е в свойството на билката да блокира естрогеновите рецептори.

Билката се предлага в сушен вид и под формата на капсули в почти всяка аптека.

За запарка са ви необходими само две супени лъжички от нея, варени около двадесетина минути в 750 мл вода. От нея се приемат само по два-три пъти на ден, като едната доза не бива да надвишава 140 мл.

За капсулите от чудодейната билка котешки нокът, можем да кажем, че притежават малко по-слаби лечебни качества от сушения вариант, но от тях също не бива да се приемат по повече от три за ден.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност