Close search

Билки срещу киселини

Билки срещу киселини Повишената киселинност в стомаха е едно от най-честите заболявания на този орган Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Повишената киселинност в стомаха е едно от най-честите заболявания на този орган. 

Симптомите за киселинност в стомаха са парене, болка, тежест след хранене, пареща болка, гадене, лошо храносмилане и по-често оригване. Преди да прибегнете към народната медицина и да посегнете към билки при киселини, най-добре е първо да се консултирате с лекар-диетолог, който да ви назначи правилен режим на хранене.

За да не се получават киселини в стомаха трябва да се ограничите от много тестени , кисели и мазни храни, лимон, туршии, твърди сурови зеленчуци, консерви, пушени, газирани напитки.

Трябва да наблегнете на повече мляко, овесена каша, готвени ястия на пара, карфиол, картофи, макарони, тиквички, супи, постни меса и риба.

Една от най-полезните билки при киселини в стомаха е лайката. Тя има противовъзпалителен и успокоителен ефект. Лайката ще ви помогне, ако симптомите на киселините в стомаха са свързани с обилната употреба на мазни храни или стрес. Друга от полезните билки при киселини е маточината, която също помага. За по-ниска киселинност и облекчаване на болката притежава и отвара от блатен тъжник.

Билки при гастрит могат и да се комбинират за още по-голям ефект. Една много добра рецепта е със супена лъжица червен кантарион, който се пуска в 250 милилитра вряща вода, след което поставете в термос, който трябва да престои една нощ. На сутринта отварата се прецежда и се приема по 3-4 пъти на ден по една кафеена чаша преди хранене. Друга рецепта с билки при киселини е със 10 грама корен от тинтява, която се пуска в 700 милилитра вряща вода, след което се вари на слаб огън за 7 минути, половин час трябва да се кисне, прецежда се и се приема 3 пъти дневно по 200 милилитра.

Други полезни билки при киселини в стомаха, които помагат много са корени блатен аир и ружа, пише още lechitel.net.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност