Close search

Билки за регулиране на кръвното налягане

Билки за регулиране на кръвното налягане Билки за регулиране на кръвното налягане Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Един от всеки трима възрастни днес е с високо кръвно налягане, наречено по медицински хипертония. Въпреки това, много хора дори не са наясно, че имат това състояние, просто защото то няма предупредителни признаци и симптоми. 

Обикновено се причинява от неправилно хранене, тютюнопушене и злоупотреба с алкохол. При развитие на високо кръвно налягане в комбинация с повишени нива на кръвна захар и холестерол, то може да причини сериозна вреда на жизненоважни органи на тялото. 

Въпреки това сега това е лесно да се открие и да се управлява клинично и естествено. Изследвания са показали, че пушенето на една цигара може да повиши нечие кръвно налягане в рамките на половин час. 

Диета, състояща се предимно от мазнини и без упражнения може да доведе до високи нива на холестерола, което може да доведе до тесни кръвоносните съдове, поради мастни отлагания. Когато това се случи, сърцето ще има повече трудности при изпомпване и циркулиране на кръв към останалата част на тялото. 

Хронична хипертония, която не се управлява правилно в крайна сметка може да доведе до различни резултати като инсулт, инфаркт и други заболявания на сърцето

  • Конвенционални лекарства за хипертония 

Подобно на другите лекарства днес, лекарствата, използвани за лечение на хипертония могат да имат някои странични ефекти, които трябва да бъдат внимателно наблюдавани и лекувани. 

  • Естествени средства за хипертония 

Тези лечения работят ефективно като конвенционалните лекарства. Много от хората са били в състояние да управляват своите проблеми с кръвното налягане само чрез преминаване към по-здравословен начин на живот – намаляване на пороците, ядене на здравословни храни и редовни рутинни упражнения. 

  • Билки за хипертония 

Билките също са от полза при лечение на хипертония. Те действително помагат за предотвратяване на високо кръвно налягане и за намаляване или поддържане на нивата. Ако сте клинично диагностицирани с това състояние, най-вероятно ще ви бъде дадена рецепта. Въпреки това, има и други естествени средства за управление на високо кръвно налягане. Те включват: 

- Готу Кола (Hydrocotyle asiatica) 

- Чесън (Allium sativum) 

- Лют червен пипер (Кайен) 

- Терминалия Арджуна (Terminalia arjuna) 

- Ашваганда (Withania somnifera) 

- Бял имел 

- Женшен 

- Индийско орехче (Myristica fragrans) 

- Глог (Crataegus oxycantha) 

- Колеус форсколи 

- Рауволфия (Rauwolfia serpentina) 

- Валериана (Valeriana officinalis) 

- Джинджифил (Zingiber officinale) 

- Фукус, Кафяви водорасли (Fucus vesiculosus) 

- Кардамон (Elettaria cardamomum) 

- Обикновена коприва 

- Разклонена цимицифуга 

- Исоп Мирайка (Bayberry) 

Отличен пример за една билка, която е помогнала на много хора да управляват своето високо кръвно налягане е чесънът. Подобно на други билки, той съдържа редица съединения, които могат да предоставят ползи за здравето. 

Чесънът помага за намаляване на мазнините в тялото, може да разбие натрупването на холестерол в артериите и да прочиства плаки, които се развиват в кръвоносните съдове. В същото време, също така понижава кръвното налягане и спомага за подобряване на защитата на организма срещу патогени.

Магнезият е друго естествено вещество, което улеснява регулирането на жизненоважните минерални компоненти, включително натрий и калий в кръвта. 

  • Други предимства на билките 

Много билки, използвани за управление на кръвното налягане улесняват регулирания приток на кръв в цялата система на тялото. Други могат да понижат кръвното налягане чрез премахване на мукоидно вещество от артериите в бронхите. Те могат да успокоят нервната система, премахвайки напрежението и тревожността, които са се доказали като основните причини за появата на хипертония. Те са богати на калций и минерали, които помагат за поддържане на сърцето и кръвоносните съдове. Билките са доказано ефективни алтернативни терапии. Въпреки това, хипертонията може да бъде тежко състояние, ако не се лекува правилно. Ако продължава отвъд опасни граници, въпреки естествени средства, самостоятелното лечение трябва да се спре, и трябва незабавно да се извърши оценка от медицинско лице.

Източник: biopogled.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност