Close search

Бирата предотвратява остеопороза

Бирата предотвратява остеопороза Бирата предотвратява остеопороза Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Едно от най-предпочитаните питиета – бирата, е полезна за костите и помага за предотвратяване на остеопороза, показва ново проучване цитирано от curious.actualno.com.

Бирата съдържа голямо количество силиций, което в умерени количества влияе положително на здравето на костите. Пенливата напитка е основен източник на това вещество и почти половината от приетото количество се абсорбира от организма.

Според данните от медицинските изследвания силицият е много важен елемент за развитието на костната система в организма, така че умерената консумация на бира може да подпомогне лечението на остеопороза.

Положителният ефект на пивото зависи и от самия процес на приготвяне. Най-богати на полезната съставка са бирите, приготвени от ечемик и хмел. Пшеничните бири съдържат много по-малко количество силиций.

Така че, колкото по-светла и слаба е бирата, толкова по-добре за здравето ви. Тъмните и силни пенливи напитки нямат толкова силен ефект върху костите на човек.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност