Close search

Чаша чай срещу ефекта на цигарите

Чаша чай срещу ефекта на цигарите Чаша чай срещу ефекта на цигарите Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Дойде ли декември температурите спадат, студът се разпростира навсякъде и все по-често се сещаме за едно от най-ефективните средства срещу смразяващия зимен студ, а именно чаша ароматен, горещ чай.

Освен за бързо сгряване и подобряване на кръвообращението, чаят може да е полезен и в друг аспект за здравето ни.

Последните изследвания доказват, че той е особено нужен на закоравели пушачи, които така и не успяват да се откъснат от вредния навик. Резултатите от проучването, проведено в Каролинския институт в Швеция, показали, че чаят намалява риска от инсулт, тъй като повишава защитата от артериосклероза и въобще срещу всякакви съдови болести. 

Антиоксидантните му свойства до голяма степен неутрализират отрицателния ефект от тютюнопушенето, подобрявайки работата на кръвоносните съдове.

В изследването са се включили цели 26 000 души, които пиели по осем чаши чай дневно. На финала, те били с 23% по-висока защита от инсулти и сърдечни заболявания. 

Другата напитка, която има сходен ефект, е и кафето. Така че ако това са любимите ви напитки, залагайте колкото се може повече на тях или просто се опитайте да ги превърнете в навик.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност