Дефиле "Дизайнерски торти"
За първи път в България ще се проведе Дефиле "Дизайнерски торти" на тема: "Сватбени торти".
Всички майстори-сладкари ще имат възможността да станат част от този първи по рода си форум.
Това ще се случи в дните на специализираните изложения Сихре, Интерфуд и Дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек и Салон на виното 7-10 ноември в Интер Експо Център - София.
РЕГЛАМЕНТ
Организатор: Списание „Кафе пауза…“ („Арте Бянко“ ЕООД)
Съорганизатор: Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите -7 („А.Р.И.З. -7“)
Партньори: Интер Експо център, Kulinaria.bg и Българска Асоциация на професионалните готвачи
Дата: 7 - 10 ноември 2012 г.
Място: Интер Експо Център – София
В дните на специализираните изложения Сихре, Интерфуд и Дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек и Салон на виното
Представяне: Конкурсът „Дизайнерски торти“ се провежда за първи път в България, като темата e „Сватбени торти“ .
Участници:
Професионални сладкари от фирми, произвеждащи сладкарски изделия; сладкарски цехове в хотели, ресторанти и фирми за кетъринг от цялата страна
Място на провеждане на Дефилето:
1. Тортите ще бъдат аранжирани на специално място, определено за събитието
2. Максимален брой участници – 20
3. „Сцената“ на дизайнерските торти ще бъде обособена като самостоятелна изява, на оградено пространство, експонатите ще бъдат поставени върху специални маси, мястото декорирано според темата на Дефилето.
Време: Тортите се предоставят от участниците в готов вид или се досглобяват на място, за което е необходимо възможно най-краткото време (следобяд преди откриването на изложението, т.е. 6 ноември). Допълнително ще бъде уточнен часът на предоставяне на експонатите.
Осигурен награден фонд.
Награда на публиката с тайно гласуване за „Торта на публиката“, чрез попълване на анкетни карти.
Работен материал и техники:
1. Макет на торта!!!
2. Основна суровина – захарна маса, айсинг
3. Декорацията трябва да бъде от ядливи материали
4. Техники – обличане със захарна маса; изработка на захарни цветя, фигури, декорации; изрботка на детайли и декорации с айсинг, рисуване с четка, air brush и др.
5. Височина до 1,5 м
6. Диаметърът на предоставената маса е 60 см – съобразете изработването на тортата с това!
7. Аранжиране на масата
8. Забележка: изработката и използваните суровини трябва да бъдат съобразени с това, че тортата ще се експонира в залата във всичките 4 дни на изложението!!!
Оценяване:
Тортите ще бъдат оценявани анонимно от професионално жури по следните критерии:
1. Изпалзвани техники
2. Сложност на изпълнение
3. Външен вид н композицията
4. Прецизност на изработката
5. Цветово съчетание – колоритност
С една дума – творчество!
Изпращане на предварителна заявка за участие, след което се подписва договор за участие от 10 до 20 септември 2012 г.!!!:
e-mail: artebianco@abv.bg (списание „Кафе пауза…“), придружени с три снимки на сватбени торти, изработени от участника!!!. Ако желаещите са повече от 20, ще има предварителна селекция на кандидатите.
Забележка: Номерът на съответния експонат се определя по реда на заявката, изпратена до организаторите. Участниците няма да знаят своя номер.
Реклама: Включване в каталога на Дефиле „Дизайнерски торти“ – с минимално каре тип „визитка“ с лого и информация за фирмата – ¼ стр. – 80 лв. без ДДС. Тираж на каталога 2500 бр., който ще се разпространява безплатно в дните на Дефилето. Възможност за по-голям размер реклама по оферта.
Връчването на наградите ще стане официално на „сцената“ на Дефилето в 16.00 ч. (по предварителна информация). Експонатите ще останат в залата до края на изложението.
За повече информация: e-mail: artebianco@abv.bg, списание „Кафе пауза…“
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook