Close search

Детоксикация на тялото – няколко интересни и полезни съвета

Детоксикация на тялото – няколко интересни и полезни съвета Детоксикацията е процес на извеждане нa токсините и вредни вещества от тялото, които са се натрупали в него... Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Детоксикацията е процес на извеждане нa токсините и вредни вещества от тялото, които са се натрупали в него. Един от основните начини тези вредни вещества да попаднат в тялото ни е чрез храната, която консумираме, течностите, които приемаме, замърсеният въздух около нас.

Чрез нея тялото се пречиства отвътре. Чрез изкарването на токсините и правилно хранене, детоксикацията може да ви помогне да се защитите от различни болести и да възобновите способността си за поддържане на оптимално здраве.

Когато токсини се трупват в тялото ни и не се правят никакви усилия за тяхното отвеждане извън него, то следствие на това тялото ни започва да страда и да изпитва дискомфорт. За да го нормализираме и то отново да извършва функциите си нормално, трябва да положим усилия и да го пречистим.

Сега ще ви представим няколко полезни и интересни съвета за детоксикация, които не изискват много време и средства:

Първото и основно правило е – поемайте много вода и течности. Хубаво е, водата да е преварена, за да могат да се елиминират бактериите в нея. Препоръчително е да се консумират поне 2 литра вода на ден. Учени доказват, че липсата на вода или малката й употреба може значително да увредят органите в тялото, както и мозъчната дейност.

На второ място – яжте много плодове и зеленчуци, чийто полезни вещества, ще спомогнат за отвеждане на токсините и вредните вещества извън тялото, които му вредят и пречат на нормалната функция на организма. Приемайте храни богати на фибри, включително кафяв ориз домашно отгледани плодове и зеленчуци. Цвеклото, репичките, ябълките, зелето, броколите, спирулината и морските храни и водорасли са отлични детоксиканти. Яжте често риба.

Включете в менюто си червено цвекло и грейпфрут. Те са мощно средство за пречистване на клетките от тежките метали и запазване на полезните елементи.

Увеличете консумацията на чесън в менюто си. Освен това, чесънът има мощно действие в борбата с настинките и вирусните заболявания,защото е природен антибиотик.

Сутрин на гладно, пийте вода със сок от лимон и/или мед за да набавите на тялото си така нужният му витамин С, а също така е подходящ и при диети и разделно хранене.

Дишайте дълбоко, за да може кислородът да циркулира по-пълноценно в тялото ви.

Избягвайте стресови ситуации и наблегнете на позитивните емоции.

Практикувайте хидротерапия, като взимате горещ душ за 5 минути, последван от 30 секунди студена вода. Направете това 3 пъти ,след което си легнете за 30 минути. Ефектът от тази процедура благотворен. 

Ходете на сауна. Потта ,отделяне по време на шведската баня, елиминира отпадъците и токсините в тялото.

И не на последно място – спортувайте. Физическото натоварване спомага за изхвърлянето на токсините извън тялото по – бързо и така способства неговата детоксикация.

Най – подходящите упражнения за детоксикация на целия организъм са йогата и скачането на въже. По един час на ден е напълно достатъчно.

И по този начин не само тялото ви ще се чувства добре и жизнено, но и вие самите: “Здрав дух, здраво тяло!“

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност