Close search

Елексирът на младостта е в собствените ни вени

Елексирът на младостта е в собствените ни вени Сигурно сте чували как за някоя добре изглеждаща знаменитост на шега се казва, че си е сменила кръвта с тази на невръстни деца. Всъщност както в повечето слухове и тук има частица истина... Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Плазмолифтингът съществува като технология, но не е нужно да увреждате невинни създания в името на красотата си, вече не трябва да се превръщате в злата кралица от „Снежанка“.Вие притежавате ключа към младосттта и красотата и тя тече във вашите вени.

В клиника „Дерма Елит“  разполагат с най-новата технология за плазмолифтинг и ще ви помогнат да преоткриете сийяната младост, без скалпел и без риск.

Плазмата съставя течния елемент на кръвта и се наричана още елексир на младостта заради богатото си съдържание на регенериращи, възстановяващи и растежни фактори. Плазмолифтингът е процедурата, при която обогатената тромбоцитна плазма на пациента се инжектира обратно в кожата. Въведена в дермата, тромбоцитната плазма нормализира дишането на тъканта и водния баланс и води до образуването на нови клетки – разяснява доктор Ана Пейкова. Започва и процес на обновяване, който включва колаген, еластин и междуклетъчно вещество. Плазмата активира защитните функции на кожата, а те на свой ред неутрализират факторите, водещи до стареене.

Наричан още „вампирски лифтинг“ плазмолифтингът се прилага при:
Сухота на кожата
Фотоувредена кожа
За фините и дълбоки бръчки
Белези от акне
Себорея
Намален тургор и еластичност на кожата
Стрии
Косопад

Плазмотерапията съчетава най-напредничавите достижения на технологията с естествените оздравителни процеси на тялото по един безопасен начин.

Как действа процедурата?

Тромбоцитите, извлечени от кръвта, освобождават субстанции, известни като “растежни фактори” което води до оздравяване на тъканите. Например, когато се порежете, естествения отговор на тялото е да привлече тромбоцити, които освобождават растежни фактори и спомагат за оздравяването. Концентрирайки тромбоцитите, ние увеличаваме освобождаването на растежни фактори, които насърчават оздравителния процес, активират ревитализацията и възстановяването на тъканите, ускоряват образуването на нови кръвоносни съдове, както и стимулират производството на колаген и еластин.
Човешкото тяло притежава забележителната способност да се самолекува и инжектирайки концентрираните тромбоцити ние благоприятстваме естествения оздравителен процес.

Какви са предимствата от терапията с тромбоцити?

Резултатите са видими от първата седмица след първата инжекция, но, за да получите най-добрите резултати по отношение качество и продължителност. Когато се обърнете към клиника „Дерма Елит“ , Вашият лекар ще Ви предложи протокол, включващ няколко сесии.
Броят и интервалите между сесиите ще зависи от персонализиран анализ на Вашето състояние, третираните зони, начин на живот и навици. Нещо повече, тъй като процедурата се базира на използването на Вашите собствени (автоложни) тромбоцити и регенеративни способности, има естествена вариация на резултатите при отделните индивиди.

„Дерма Елит“ е сред водещите клиники в областта на естетичната и регенеративната медицина и ще ви даде надеждна информация за съдържанието на процедурите и технологиите. След първите няколко сесии ще се уверите в  благоприятните ефекти на плазмотерапията  като увеличена кожна еластичност с изглаждане на фините линии и подобряване тена на кожата. Процедурата с PRP позволява също така запълване на по-дълбоки бръчки, като тези около носа  или третиране на тъмни кръгове.

Колко скоро мога да се върна към регулярните си навици?
Една седмица след терапията, избягвайте UV лъчи и продължително излагане на слънце или топлина (като сауни).

Как да се подготвя за инжекция?

Интрадермални инжекции се правят на предварително почистена кожа, използвайки същите предпазни мерки като при всеки друг интрадермален филър. Чувствителната кожа може да се третира предварително, използвайки локална анестезия с крем. Инжектирането на A-PRP обикновено отнема не повече от час и се извършва в амбулаторна обстановка.

Как да се грижа за инжектираното място след терапията?

Първоначално процедурата може да предизвика известна локализирана болезненост и дискомфорт. Прилагането на лед значително би облекчило тези преходни усещания. Винаги осведомявайте Вашия лекар ако имате анамнеза за лекарствена алергия или алергия към някакви други вещества.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност