Close search

Фестивал на здравословното готвене – една инициатива на Валери Нешов и Crock-Pot

Фестивал на здравословното готвене – една инициатива на Валери Нешов и Crock-Pot Здравословното хранене и готвене е световна тенденция през последните години. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Здравословното хранене и готвене е световна тенденция през последните години. Нарастващият интерес към тези теми се дължи на стремежа на все повече хора да живеят пълноценен и активен живот, полагайки съзнателни грижи и усилия за балансирано и здравословно хранене. Тази нова култура и стил на живот насърчава приготвянето на прясна и вкусна храна у дома и споделянето на повече време със семейството.

С идеята за фестивала - да сготвим заедно и да поговорим за здравословното готвене с известния готвач Валери Нешов имахе за цел да демонстрираме възможностите, които модерните уреди предоставят на съвременното семейство. На живо майстор Нешов показа как лесно и достъпно, с икономичен бюджет и без много допълнителни усилия можем да приготвиям ястия за ежедневното хранене на семейството, които да са вкусни и здравословни.

Част от ястията за дегустацията бяха приготвени в уреди за нискотемпературно бавно готвене Crock-Pot. Готвенето при тях се осъщестява в керамичен съд, за по-продължителен период от време – между 4 – 8 часа. Уредите дават възможност в тях да се вари, пече и сотира, и по този начин могат да се приготвят разнообразни ястия - от супи до десерти. Приготвеното месо е крехко и сочно, а зеленчуците запазват голяма част от ползените си съставки. Тъй-като са предназначени да работят самостоятелно, без постоянен надзор от човек, това ги прави особено подходщи за ангажирани хора, които са взискателни към своето хранене.

Майстор Нешов отдели заслужено внимание и на уредите за готвене на пара. Освен класическите възможности и предимства на тези уреди, той обърна внимание и на някои допълнителни функционалности, които правят използването им още по-удобно и желано – препрограмираните настройки за готвене на различни видове храна и възможността за персонализирани настройки. Уредът за разделно готвене на пара Inellisteam може да сготви „интелигентно“ храна в 3 отделени контейнера като съгласува готвенето им така, че то да приключи едновременно.

Друг вид ястия бяха приготвени в уред за готвене по метода Sous Vide – което означава готвене на водна баня на храна, която е предварително вакуумирана в пакетчета. Приготвените по този начин ястия се отличават с изискан и богат вкус и неслучайно имат привърженици сред най- взискателните кулинари.

Гостите на фестивала имаха възможност да присъстват на презентациите на майстор Нешов, а също и да се включат в дискусиите на тема здравословно хранене, както и да се насладят на ефектните карвинг - демонстрации на Веселина Славчева. В заключителната част на събитието беше връчена наградата от обявения кулинарен конкурс на kulinaria.bg и Crock-Pot: Сготви, сподели, спечели! Любка Иванова от София спечели Уред за нискотемпературно бавно готвене Crock-Pot за представеното от нея ястие Раирано рибно руло от сьомга и сом. Събитието приключи с най-вкусната си част – дегустацията на приготвените ястия и вечеря за присъстващите гости.

Представителят на организаторите от slowcooker.bg – Михаил Михайлов отговори на въпросите на гостите по отношение на възможностите и функционалностите на представените уреди, които са ценен помощник на съвременните домакинства, желаещи да се хранят по-здравословно и разнообразно. Той отбеляза, че имайки предвид удобствата на модерната техника пълноценното хранене е проява на осъзнат личен избор и активно отношение към нашето здраве, дълголетие и качество на живот.

С подкрепата на slowcooker.bg, медийни партньори: 24kitchen, bg-mamma, kulinaria.bg.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност