Close search

Изискани напитки и редки деликатеси очакват посетителите на четвъртото издание на Chivas Gourmet Salon

Изискани напитки и редки деликатеси очакват посетителите на четвъртото издание на Chivas Gourmet Salon Четвъртият по ред Chivas Gourmet Salon 2013 обещава да поднесе неповторимо кулинарно изживяване на своите посетители Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Лимитирана серия уиски в дизайнерска кутия, ръчно свити пури, рядък сорт панамско кафе и демонстрации на шеф готвачи с опит в ресоранти със звезди Мишлен са само малка част от изненадите на тазгодишното събитие.

Четвъртият по ред Chivas Gourmet Salon 2013 обещава да поднесе неповторимо кулинарно изживяване на своите посетители, представяйки гурме културата като неизменна част от живота на съвременния човек. Между 4 и 6 декември в зала Триадица в Гранд хотел София традиционното събитие, превърнало се в пресечна точка на производители на луксозни продукти и ценители на изисканите напитки и редки деликатеси, ще представи най-актуалното от света на висшата мода в кулинарията.

Chivas Gourmet Salon 2013 ще изкуши посетителите си с качествени високоалкохолни напитки, шампанско и български бутикови вина.

Всеки ден от изложението ще мине под знака на различна напитка – шампанско Muum (04.12), 12 и 18-годишно уиски Chivas (05.12) и уиски The Glenlivet (06.12). 

По време на традиционното събитие ще бъде направена премиерата на лимитирана серия уиски Chivas Made for Gentleman (”Създаден за джентълмени”).

За първи път у нас ще бъде представено бавно отглеждано френско царевично пиле с уникални качества и американски ростбийф и стекове от сърцето на Небраска. 

В навечерието на Никулден специално за изложението гурме феновете ще имат възможност да опитат рибни и морски деликатеси, миди Сен Жак, тигрови скариди, опашка от скален омар.

Родни производители ще представят трюфели, отгледани в биологична ферма в Странджа, както и шоколад на метър. Италианската следа ще оставят шедьоври като черен пармезан с трюфели, салами и деликатеси без глутен и консерванти, ръчно изработени салами, салам Фелино и Кулателло - царското месо в прошутото с наситен вкус и аромат.

Екзотиката на Chivas Gourmet Salon 2013 ще бъде привнесена от ръчно свити от цели листа пури и интересни сортове кафе с уникален вкус и аромат. Сред тях е и панамското Гейша Личело, от което годишно се произвеждат само 870 кг. Посетителите на изложението ще могат да се насладят и на лате арт демонстрации на професионални баристи.

Шеф професионалистите от Евро-Ток България (Европейското сдружение на готвачите), обединяващ едни от най-креативните български готвачи с международен опит в ресторанти със звезди Мишлен, ще се представят със свои спектакли пред публиката на Chivas Gourmet Salon 2013. Един от акцентите в тазгодишното издание на събитието ще бъде екзотичната азиатска кухня.

Входът за тридневното събитие е с регистрация на стойност 10 лв. или с талон за безплатно посещение, публикуван в последния брой на списание Good Food. Кошница, пълна с подаръци от фирмите изложители и колекция списания Good Food, ще зарадва един от посетителите.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност