Close search

Кафето удължава живота

Кафето удължава живота Кафето удължава живота на хората, които го консумират, заключава проведено изследване в САЩ. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Кафето удължава живота на хората, които го консумират, заключава проведено изследване в САЩ.

Мъжете, консумиращи по 2 до 3 чаши кафе на ден, независимо от това дали кофеиново или безкофеиново, имат шанс от 10% да надживеят тези, които не консумират кафе, заключава проведеното изследване, цитирано от Bloomberg.

При жените шансът е дори по-висок, като възлиза на 13%, според изследването.
Изследването е направено от специалисти от Националния институт за борба с рака и е най-голямото такова в сравнение между пиещи кафе и не потребяващи напитката, пише profit.bg.

Засега все още не е ясна причината за положителното въздействие на кафето, като ще са нужни по-нататъшни изследвания в тази насока, коментират хора, направили изследването.
Няма доказателства, че кафето повишава рисковете от настъпване на заболявания, водещи до преждевременна смърт, коментират още изследователите.

Американците са консумирали около 77.4 млрд. чаши кафе на стойност 35.8 млрд. долара за годината до края на юни 2011 г. Около 64% от пълнолетните американски граждани консумират кафе ежедневно, като процентът на тези консумиращи го седмично е 73%, според данни на Националната асоциация на производителите. Среднодневното потребление на кафе от американците възлиза на 3.2 чаши на ден.

Изследването е направено на над 402 000 мъже и жени на възраст между 50 и 71 години.
Според изследването мъжете, консумиращи по 2 или 3 чаши кафе на ден, имат с 14% по-малък шанс от това да умрат от сърдечни болести, както и с 17% по-малък риск от респираторни заболявания. 16% по-малък е шансът, консумиращите напитката да починат от сърдечен удар и 25% по-малко от диабет в сравнение с тези, които не пият кафе.

При жените консуматори на напитката, шансът за смърт от сърдечна болест е по-малък с 15%, с 21% от респираторни заболявания и със 7% по-малко от сърдечен удар. Рискът от смърт от диабет при представителките на нежния пол, пиещи кафе е 23%.

В повечето случаи консумацията на шест или повече чаши кафе намаляват рисковете дори повече, сочи още изследването.

Източник: bulevard.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност