Close search

Как да се справим с пролетната умора

Как да се справим с пролетната умора Как да се справим с пролетната умора Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Какви са основните симптоми на пролетната умора? Трябва ли да се притесняваме? Как да се справим с пролетната умора?

Умората през пролетта може да се дължи на много причини. Липса на енергия, световъртеж, мускулно напрежение, загуба на апетит, лош сън, това са само някои от симптомите на пролетната умора. Липсата на слънчева светлина през зимата и ниската физическа активност са някои от факторите за появата на пролетната умора. Неправилното хранене, което не доставя на организма необходимите витамини, минерали и други жизненоважни елементи, също е една от основните причини за пролетната умора.

За да се справите с пролетната умора, на първо място трябва да се коригират хранителните ви навици, вашата диета. Ако консумирате мазнини и въглехидрати, а недостатъчно плодове и зеленчуци, тогава рискът от пролетното неразположение е много висок. Трябва да ограничите приема на мазнини и въглехидрати, както и да повишите консумацията на фибри.

Въпреки всичко пролетната умора може да е индикатор за някое сериозно заболяване. Например, ако се чувствате изморени и наддавате на тегло, това може да е знак за проблеми със щитовидната жлеза. Недостигът на желязо, може да доведе до анемия, която също може да е причина за умората.

Както виждате пролетната умора е много сериозно здравословно състояние, което трябва да лекуваме незабавно. Трябва да осигурявате на тялото си необходимите хранителни вещества, да бъдете по-активни и лесно ще се справите с пролетната умора, без много усилия.

Източник: mamatatkoiaz.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност