Close search

Кои са храните, които ни подтискат апетита

Кои са храните, които ни подтискат апетита Кои са храните, които ни подтискат апетита Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Учени от Великобритания са открили един много интересен факт за много хора, страдащи от наднормено тегло. Става въпрос за храни, които подтискат апетита. Това са храни с нисък гликемичен индекс, които повишават отделянето на хормони, а от своя страна те пък намаляват апетита и изпращат сигнал до мозъка за ситост.

Функцията на гликемичният индекс се изразява в това, че разделя храните на групи, според това как въглехидратите влияят на нивото на захарта в кръвта. Храните с по-висок гликемичен индекс повишават и кръвната захар и отбратно. Храните, които е добре да ограничаваме, за да поддържаме добро ниво на кръвната захар са: бял хляб, захарни и тестени изделия, картофи, бял ориз, някои плодове като зрели банани, диня, тиква, стафиди. С нисък гликемичен индекс са: повечето зеленчуци, част от плодовете, млякото, боб, леща, фъстъци, соя, пълнозърнести спагети.

Участниците в изследването, които консумирали продукти с нисък гликемичен индекс за закуска, имали 20 % по-високо ниво на GLP-1 в кръвната плазма, а инсулинът им бил с 38 % по-нисък, отколкото при тези, които консумирали храни с висок гликемичен индекс.

Източник: eclipter.net

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност