Close search

Консумираме отровни банани

Консумираме отровни банани Страните-износители позволяват използването на вредни химикали Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Бананите, които се внасят от Еквадор или други южноамерикански страни се третират със смъртоносният пестицид - дибромохлоропропан (ДБХП).

Появи се информация, че правителствата на страните, износители на банани позволяват това да се случи съвсем съзнателно. Въпреки че опасният химикал е забранен със закон в САЩ, това не спира основните износители да заливат света с отровената си продукция.

Въпросният пестицид причинява вродени дефекти, рак, кожни проблеми, уврежда дихателните пътища, води до замаяност, световъртеж, объркване и дори до смърт.

Работниците, които третират продукцията в банановите плантации, обикновено губят своята работоспособност и възможността да се грижат за семействата си. Голяма част от тях вече изказват острото си недоволство чрез протести и зов за помощ от правителствата. Въпреки това до момента няма информация смъртоносната практика да е прекратена.

Единственият начин да се спре третирането с отрова е да се прекрати изкупуването на тези банани.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност