Close search

Кой е враг №1 на диетите?

Кой е враг №1 на диетите? Кой е враг №1 на диетите? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Бананът е сред храните, които не са препоръчителни при диета, съветват изследователи от Сидни. Учените провели интересно проучване, в което сравнили ефектите от насищането с различни продукти.

Научен факт е, че определени храни допринасят за насищането на организма, а други точно обратното - стимулират глада. Австралийските изследователи сравнили различни продукти, а резултатите показват, че консумацията на банани е еквивалентна на яденето на бисквити.

Вярно е, че бананите са от най-наситените с хранителни вещества плодове и са по-полезни от бисквитките, но категорично са противопоказни при свалянето на излишни килограми. За закуска, например, идеален вариант е да замените банана с портокал, съветва Дарик.

В същото време те са добра възможност за възстановяване след физическа активност. След усилена тренировка навлизането на глюкоза в мускулните клетки възстановява тъканите. Ето защо много треньори препоръчват след упражнения да консумирате храни с висок гликемичен индекс като бананите.

Източник: dete.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност