Close search

Мед и канела - ползата да ги консумираме заедно

Мед и канела - ползата да ги консумираме заедно Мед и канела - ползата да ги консумираме заедно Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Медът и канелата отдавна са добре познати със своите ползи за здравето. В продължение на векове те са използвани за лечение.

Според натрупаните данни обаче тяхната ефективност до голяма степен зависи от начина ни на живот. И въпреки това медът и канелата все още се препоръчват като лекарство при много състояния.
Медът притежава естествени антибактериални свойства. Той предпазва от инфекция и подпомага заздравяването на рани и изгаряния.

Комбинацията на мед и канела, съчетани със здравословна диета и умерено ниво на активност, може да ни предпази от сърдечни заболявания – защото прочиства запушените артерии.

Пиенето на мед и канела, разтворени в топла вода прочистват пикочния мехур.

Редовната консумация на тази напитка облекчава, а в някои случаи дори и напълно премахва артритните болки. Същата комбинация стимулира и имунитета.

Ако инфектираните венци се намажат с паста от мед и канела, болката се облекчава, спира кървенето и инфекцията не се разпространява.

Консумацията на комбинация от мед и канела могат да подобрят храносмилането и да предотвратят появата на газове.

Тези продукти ни зареждат с енергия, а това ни прави по-концентрирани и физически издръжливи.

По-интересното обаче е, че комбинацията от мед и канела подпомага отслабването и е ефективна срещу някои видове рак, пише bilka.info. Разбира се, не бива да се разчита изцяло на това, но пък няма да навреди, ако се опита.

Повечето от тези твърдения не са подкрепени от традиционната медицина, но не можем да отречем, че природата ни е дарила с невероятно разнообразие от натурални лечебни вещества.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност