Направиха списък на храни, които предпазват от рак
Лекари от Канадската асоциация на общопрактикуващите доктори направиха списък на храните, които предпазват от рак.
Всички знаем, че храненето е в основата освен на нашето съществуване, и на нашето здраве. Ето хапването на кои храни ще ни помогне да се предпазим от това тежко заболяване:
Бяло зеле, цветно зеле и броколи застават на челна позиция в изседването. Дневно от тях ни е необходимо да хапваме 250 г.
Със същата доза и също толкова полезно е брюкселското зеле (250 г / дневно).
На трето място е чесънът. Необходими са ни само 2 скилидки дневно.
Следва кромид лук. Ситно няразан, количеството отново е 250 г / дн.
Спанакът е в същото количество - 250 г / дн.
Следва ленено семе или масло - по 1 с.л. / дн.
150 г пък е препоръчителното количество домати.
Половин чаена лъжица куркума и черен пипер, също са добри помощници на организма.
Боровинки, малини, къпини и грозде - 250 г / дн.
Тъмен шоколад (мин. 70% какао) - 40 г / дн.
От цитрусовите плодве, дневно е добре да консумираме по 1 портокал, 2 мандарини и 1/2 грейпфрут.
Ползите от зеления чай също са безспорни. От него е добре да пием по 3 ч.ч. / дн.
И не на последно място е червеното вино, което е добре да пийваме по 1 чаша / дн.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook