Close search

Няколко причини да пием горещ шоколад

Няколко причини да пием горещ шоколад Защо да пием горещ шоколад? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Горещия шоколад е известен като специална здравословна напитка от XVI до XIX век, а понякога се е приемал и като лекарство. В днешно време хората не смятат горещия шоколад за лекарство, но го пият повече от всякога!

Горещият шоколад има високо съдържание на антиоксиданти, които помагат за предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания, дегенерация на макулата, преждевременно стареене и дори може да намали риска от рак, тъй като се бори със свободните радикали в тялото.

  • Горещият шоколад подобрява настроението

Тази вкусна напитка помага за борбата със стреса, тревожността и депресията. Горещият шоколад стимулира освобождаването на ендорфин, който помага да се подобри настроението ви и ви кара да се чувствате по-щастливи.

Единственият проблем е, че горещият шоколад може да съдържа големи количества захар, което не е добре за вашето здраве. Шоколадът съдържа захар и наситени мазнини, така че не може да си позволите да пиете повече от 2 чаши на ден.

  • Повишава силата на мозъка

Проучването показва, че пиенето на горещ шоколад може да помогне за увеличаване на силата на мозъка, тъй като флавоноидите в горещия шоколад увеличават притока на кръв и кислород към него.

Ако искате да дадете тласък на паметта си, опитайте да пиете по две чаши горещ шоколад на ден. Не само че ще подобрите паметта си, но ще се погрижите и за настроението си. Просто се уверете, че не използвате твърде много захар в горещата напитка.

  • Горещият шоколад – добър помощник в отслабването

Ако се опитвате да свалите няколко килограма, пиенето на горещ шоколад може да ви помогне да постигнете тази цел. Ако го приготвите сами вкъщи, горещият шоколад може да е вкусна и нискокалорична напитка, на която да се насладите на всеки път, когато изпитате шоколадов глад.

Плюс това, чаша нискокалоричен горещ шоколад помага за предотвратяване на приема на висококалорични и сладки храни като понички, сладкиши и торти.

Източник: dama.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност