Close search

Опасни ли са пържените храни за здравето ни

Опасни ли са пържените храни за здравето ни Опасни ли са пържените храни за здравето ни? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Пържените храни увреждат тялото и мозъка ви по много различни начини. Това се получава не само в следствие от дългосрочна употреба на пържена храна, а и в краткосрочен план.

Точно както един автомобил се нуждае от ново и хубаво масло, за да работи ефективно, вашето тяло се нуждае от храна, която се усвоява правилно и не запушва „машината“, която ще ползвате цял живот.

Не можете да се самозалъгвате дълго за пържените храни, защото негативният ефект от тях е твърде очевиден. Ощипете мазнините по корема си или на бедрото и след това опитайте отново да се убедите, че всичко е наред.

Затлъстяването означава, че тялото ви съдържа високо количество телесни мазнини, формирани от пържени храни и въглехидрати. Например 1/3 от американците имат някаква форма на затлъстяване, което носят през целия си живот със себе си. Приемете фактите:

  • пържените храни запушват артериите
  • запушените артерии и вени причиняват инфаркт и аневризми
  • рапичното масло е синтетично и лишава клетките от кислород, което води до емфизем и респираторен дистрес (може да доведе до рак)
  • почти всички соеви продукти са ГМО
  • царевичното масло е вторичен продукт (ползва се за панировка на почти всичко) – също е ГМО и съдържа пестициди
  • пържените храни съдържат много токсични соли, като подобрители на храната
  • повечето меса са от изкуствено отглеждани животни, които са пълни с хормони и антибиотици
  • пържената храна създава ставни проблеми
  • артериалната плака повишава кръвното налягане
  • подобрените и преработени и пържени храни не се разграждат правилно в тялото
  • глутен – използва се в пици, китайската храна, пържените морски дарове, съдържа се в тестените изделия и много други
  • захарта и въглехидратите подхранват инфекциите, те карат тялото да иска още от тях и се превръща нещо като порочен цикъл
  • празните калории са напълно лишени от хранителни вещества. 
  • тялото непрекъснато търси нещо, което има хранителна стойност. Чувството на ситост изчезва бързо.

Яденето на пържено пиле е като пиенето на мазнина

Пържените панирани храни просмукват почти всяка капка от рапичното масло. Така яденето на пържено пиле (например) е като пиене на масло. Това увеличава лошия холестерол в организма. Вътрешната част на артериите природно е гладка, но натрупването на наситени мазнини, холестерол и транс-мазнини, може да доведе до образуване на твърди отлагания (плаки). Ако се стигне до пълно запушване на артериите, може да се стигне до инфаркт.

Колкото по-близо са мазнините до сърцето ви, толкова по-зле. По-страшно е за мъжете, защото коремът им (където трупат повечето мазнини), е по-близо до сърцето, отколкото ханша и бедрата на жените (където те обикновено са по-склонни към затлъстяване). Това е една от причините мъжете да са по-застрашени от инфаркт.

Можете да отпушите артериите си без операция или лекарства. Ако тъкмо сте започнали да хапвате пържени храни, трябва да детоксицирате кръвта си. Вземайте витамини от група Б. Периодичната детоксикация е като смяна на маслото в автомобила ви – трябва да се направи.

Изгответе си хранителен режим, съдържащ здравословни храни. Например опитайте да опечете или сварите зеленчуците или месото, вместо да ги изпържите. Добавете към менюто си пресни зеленчуци и плодове.

Започнете още днес новия си начин на хранене и запазете тази тенденция. Ако започнете да готвите на скара, да печете или варите храната си, бързо ще спре да ви се яде пържена храна. Освен това тялото ви ще се почувства значително по-добре, пише още mamatatkoiaz.bg.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност