Close search

Перно Рикар България посреща Глобалния посланик на вината от Австралия и Нова Зеландия

Перно Рикар България посреща Глобалния посланик на вината от Австралия и Нова Зеландия Перно Рикар България посреща Глобалния посланик на вината от Австралия и Нова Зеландия Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ветеранът в индустрията – Джим Робъртсън е свидетел на бума на продажбите на австралийско и новозеландско вино на световния пазар и е заемал ключова роля за ръста му в Нова Зеландия от 1992 година.

В настоящата си позиция, Джим отговаря за развитието на портфолиото от висококачественото вино на „Премиум Уайн Брандс” от Австралия и Нова Зеландия на световните пазари, с приоритет на марките Jacob’s Creek и Brancott Estate.

На 01.11.12, четвъртък, от 17.00 часа, той ще представи златния медалист от Мондиала на совиньон блана (2012) – Brancott Estate Letter Series B. Този емблематичен представител на сорта, ще се разкрие цялостно за сетивата ви с помощта на Джим и съдействието на The Residence Exclusive Club – професионален партньор и в избраното за вечерта меню.

Освен това златно вино, дегустацията ще продължи с представянето на най-продаваната и награждавана в света марка австралийско вино – Jacob’s Creek. Четирите избрани вина са със сорт – шираз розе, каберне совиньон и шираз. Красиви звуци от саксофон и пиано на живо ще допълват изживяването на гостите.

Jacob’s Creek Shiraz Rose’11 e носител на един златен медал, два сребърни и седем бронзови медала и Jacob’s Creek Shiraz е със златен, два сребърни и четири бронзови медала от различни престижни конкурси по света.

Джим Морисън е човекът, отговорен за осигуряването обученията и образователните модули в подкрепа на компанията и за всички, свързани с марките инициативи във вино индустрията– като изложения, конкурси, търговски, медийни събития и срещи със сомелиери и авторитетни общества.

Гостите на събитието ще са партньори на компанията в сферата на директните продажби, сомелиери, медийни партньори, изисканите ресторанти и престижни вино магазини, както и известни ценители на виното.
Завършваме с посланието на марката Бранкот Естейт, и то е:

Останете любопитни (Stay Curious), защото любопитството е довело до засаждането на първите лозя със совиньон блан в областта Малборо, Нова Зеландия, от виното-домакин на вечерта – Brancott Estate!


Premium Wine Brands
Premium Wine Brands е част от холдинга Перно Рикар и представлява неговите премиум марки вина в световен мащаб. В Тихоокеанския регион, компанията има богато винено наследство, датиращо от 19 век, с традиционните марки Джейкъбс Крийк, Уиндъм Естейт, Бранкот Естейт и Стоунлей.

Brancott Estate – Нова Зеландия 
Виното е с бледо розово на цвят със зелени отблясъци. Аромати на пъпеш, лимонена трева и узряло цариградско грозде. Като цяло това е едно добре балансирано вино, сладки плодови аромати и чист, изразителен вкус.
Това вино може да бъде консумирано със стриди, скариди или сьомга на барбекю и варена бяла риба със свежа зелена салата, съдържащи магданоз, черен пипер или лимон. Средиземноморски и турски ястия с хумус, маслини и сирене също ще вървят добре. Въпреки че е направено, за да се пие, докато е младо и жизнено, това вино може да отлежава до три години.

Jacob’s Creek – Австралия 
През 1847, един млад баварски емигрант на име Йохан Грамп тъгувал,уче не може да пие виното, което харвесва на собствена земя. Вместо да променя навиците си, той решава да започне да отглежда грозде и да прави вино сам. Това е било начин да се адаптира към новата земя, но също и да остане верен на себе си. Тогава той не е предолагал, че поставя началото на най-известните маркси вино в света, които ще взаимстват имената си от долината Бароса, по крайбрежието на Джейкъбс Крийк. Днес, Jacob’s Creek е една от най-реномираните марки вино от Австралия – консумирана с най-голямо доверие и наслада в Австралия и света. То притежава свежи, елегантни и прекрасни на вкус вина, които разкриват характера на сортовете му. Философията на компанията е да предлага голямо портфолио от вина, които са подходящи за всякакви случаи. „Като компания, се фокусираме върху две основни неща: Първото е – непрекъснато усъвършенстване. С всяка реколта, ние се стремим да подобрим качеството на виното. И второто е, че всяка стъпка която правим в процеса на създаване на виното, от насажденията до вашата чаша, ние работим за достигането до вашите сетива. Правим го за най-важния за нас критик – Вие. През 2008, Jacob’s Creek са най-награждаваният производител на вино в света.

Перно Рикар България 
Перно Рикар” е световн ко-лидер при вината и спиртните напитки, с общи продажби от 7 643 милиона евро за 2010/2011 година. Компанията е създадена през 1975 година със сливането на „Рикар” и „Перно”; развива се в следствие на собствената си дейност и няколко придобивания: Сийграм (2001), Алайд Домек (2005) и Вин & Сприт (2008).
Портфолиото от брандовете на „Перно Рикар” е едно от най-престижните в сектора: водка Absolut, пастис Ricard, скоч уискитата Ballantine’s, Chivas Regal, Royal Salute и The Glenlivet, ирландско уиски Jameson, коняк Martell, ром Havana Club, джин Beefeater, ликьорите Kahlúa и Malibu, шампанските G.H.Mumm и Perrier-Jouët, както и вината  Jacob’s Creek, Brancott Estate (бившето Montana) и Graffigna.
„Перно Рикар” има близо 18 000 служители и работи с децентрализирана структура. Има 6 компании, които са собственици на брандовете и 70 филиала за дистрибуция, които са разположени на всички ключови пазари.

The Residence Exclusive Club 
Отличното пространство в сърцето на града ще се превърне и в дом за дегустация на петте избрани вина, представени от техния Глобален посланик по света - Джим Робъртсън.
*Сградата, в която се намира The Residence Exclusive Club е построена през 1906-1907 година по поръчка на Димитър Яблански. Той е роден през 1859-та година, завършва стопански науки в Париж и заедно с братя Паница е сред учредителите на Народно осигурително дружество "Балкан”. През 1897-1899 г. е кмет на София, издигнат от Народната партия.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност