Close search

Полезни ли са смутитата и как може да си ги приготвите у дома?

Полезни ли са смутитата и как може да си ги приготвите у дома? Смути е нетипична напитка, приготвяна от плодове и/или зеленчуци, както и млечни продукти, сокове, семена и други добавки за по-наситен вкус. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

В действителност това е нетрадиционна рецепта, защото макар и напитка, тя може да замести цяло хранене – смутито е много засищащо и богато на всякакъв тип полезни вещества. Едновременно с това, не бива да забравяме и че то е изключително полезно.

Смути и неговите неоспорими здравословни ползи

Много са предимствата да консумираме редовно, но все пак с мярка смутита. Нека разгледаме какво предоставят те на тялото ни и как въздействат върху здравословното ни състояние.

●    Смути е засищаща, но все пак лека и полезна храна. За хората на диета тя е идеалният заместител на закуската или обяда, но също така и здравословен вариант да се подкрепят между храненията.
●    Тази напитка е истинска енергийна бомба. С нея можете да се заредите, да си осигурите страхотен старт на деня или просто да презаредите батериите, когато се почувствате изтощени.
●    Освен това смутитата са и изключително изгодни. У нас почти по всяко време на годината можете да намерите плодове и зеленчуци на добра цена и да им добавите няколко лъжици кисело или прясно мляко, за да получите не просто перфектната импровизирана, но и изключително полезна рецепта!
●    Имат незаменим здравословен състав. В съдържанието на едно смути обикновено има множество фибри, витамини и минерали. Причината е, че за разлика от прясно изцедените сокове, в смутита попадат и смлени парченца от обелките, и по-месестите части на плодовете, и зеленчуците. Много често ние подценяваме тези структурни елементи, но според специалистите в тях се съдържа около половината от полезните хранителни вещества на един продукт.
●    Смутитата са страхотен стимул за храносмилателния тракт. В действителност тази напитка подобрява дейността на червата. Освен това спомага за по-бързия метаболизъм. Нещо повече, смутитата регулират чревната микрофлора и подпомагат правилното усвояване на всички хранителни вещества.
●    С тях можем да накарате да се храни и най-злоядото дете. Вътре можете да сложите всички сезонни плодове и зеленчуци, които искате да предложите на малчугана у дома – особено ако той често отказва такъв тип храна. Най-хубавото е, че на децата много им харесват смутитата и могат да ги консумират по всяко време на деня.
●    Със смути можем да си осигурим скоростно прочистване на организма. Тази напитка обикновено съдържа много антиоксиданти, които бързо ще изведат токсините и свободните радикали от тялото. И то по най-вкусния за вас начин.

Как се приготвя смути?

Смутитата са сред най-лесните рецепти в готварските книги и кулинарните форуми в мрежата. Дори не е нужно да сте експерти в кухнята, за да се справите с приготвянето им. В основата им няма трудни техники или каквито и да е било сложни комбинации от методи и температурни обработки на продуктите. Освен това, едва ли има по-бърза за приготвяне рецепта от тази на едно класическо смути.

Всъщност, главното в нея е просто да подберете качествени и любими, но задължително полезни продукти. За да се получи вашето смути не само вкусно, но и здравословно, залагайте винаги на пресни и сезонни плодове и зеленчуци. Избирайте ги от проверени места, в които се продава родна продукция. Със своето доказано Kaufland качество асортиментът на една от водещите вериги у нас е идеалното решение за пазаруване за смути.

Подберете си два-три плода и няколко зеленчука, добавете към тях кисело или прясно мляко, за вкус сложете ванилия или полезни семена и забъркайте в блендера за няколко минути.

Воала! Вашето смути е готово за директна консумация!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност