Close search

Портокалите предпазват от рак и сърдечни заболявания

Портокалите предпазват от рак и сърдечни заболявания Портокалите предпазват от рак и сърдечни заболявания Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Портокаловият сок има голяма мощ за предотвратяването на рак и сърдечносъдови заболявания, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от испанско изследване.

Изследователите от университета на Гранада отбелязват, че досега количеството на антиоксидантите в цитрусовия плод е било подценено. Направената нова оценка показва, че портокалите съдържат 10 пъти повече антиоксиданти, отколкото се е смятало.

Досега са правени лабораторни изчисления на базата на фибри от плода, абсорбирани от тънкото черво. Оказва се обаче, че фибрите се абсорбират и в дебелото черво, което води до повишаване на нивата на антиоксидантите - вещества със свойството да неутрализират увреждащите клетките свободни радикали.

"Антиоксидантните свойства на хранителните продукти трябва да бъдат ревизирани", казва Хосе Енарес от изследователския екип.

Източник: actualno.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност