Close search

Растителни масла за красота

Растителни масла за красота Растителни масла в помощ на красотата Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всички знаем колко полезен е зехтинът. Но не толкова популярен факти е, че както той, така и олиото са чудесни помощници за поддържане на красотата и здравето на кожата.

Къде и как може да прилагате растителните масла в козметиката?

  • Ако балсамът ви за коса свърши и нямате под ръка, натрийте косата си с малко зехтин. Зехтинът заздравява косъма. Мажете косата си със зехтин поне две пъти в месеца, за да ѝ върнете живота и блясъка. С маската се стой няколко часа. След употреба мийте косата си с шампоан.
  • Ако ръцете ви са сухи и напукани, което е нормално за този сезон, намажете ги със малко зехтин и си сложете някакви памучни ръкавици. Постойте с тях 1-2 часа и след това се радвайте на бебешко меките ви ръце.
  • Зехтинът или други растителни масла, мога да ви помогнат да си свалите грима. На памучно тампонче сложете малко зехтин и почистете, така както го правите и с купешките козметични продукти. Ако лицето ви стане много мазно, изплакнете го със сапун.
  • Използвайте растителни масла за напуканите си устни. Колкото и горещо да ви е препоръчала аптекарката вазелина за устни, които ползвате, със сигурност не е по-добър от две три капки зехтин. А ако устните не са ви, а сте си загубили гланца, сложете малко от растителното масло и се наслаждавайте на блясъка цяла вечер.
  • Растителните масла могат да се ползват и като скраб за тяло. Смесете една супена лъжица зехтин или олио, малко захар и супена лъжичка лимонов сок. Намажете цялото си тяло. Ако количеството не ви стигне, пригответе си още. След процедурата влезте в банята си си вземете душ с хладка вода.
  • След баня можете да мажете лактите и петите си със зехтин. Мъжете и другите проблемни сухи места, но преди да се облечете изчакайте да попие в кожата ви, защото можете да нацапате дрехите си.
  • След като сте си направили перфектния маникюр, кожичките около ноктите винаги са сухи и изтощени. Вместо да си купувайте козметични скъпи препарати за тях, слагайте по една малка капка растително масло на нокът и разтривайте добре с малко памуче.

За всички процедури най-добре използвайте студено пресован зехтин.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност