С какво е полезна за здравето ни костилката от авокадо
В костилката от авокадо се съдържат около 70% от всички аминокиселини, богата е и на разтворими фибри. Освен това:
* предотвратява развитието на сърдечно-съдови заболявания,
* помага с високите нива на холестерола;
* укрепва имунитета и спомага за по-бързо възстановяване след заболявания, причинени от гъбички и паразити;
* изгаря мазнините и насърчава загубата на тегло;
* идеално решение е при диария и възпаление на стомашно-чревния тракт;
* повишава либидото и е естествен афродизиак;
* помага при преумора и отпадналост;
* успокоява болката в ставите и мускулите;
* предотвратява развитието на тумори, поради съдържанието на флавоноиди;
* регулира функцията на щитовидната жлеза;
* има подмладяващ ефект, както при вътрешна, така и при външна употреба, подпомага производството на колаген в кожата.
За съжаление костилката на авокадото има много горчив вкус. За да я използвате, трябва да премахнете горната кафява коричка, да нарежете вътрешността и да изпечете на слаб огън, докато не придобие златист оттенък.
Можете да я смелите в кафемелачката и да я използвате като подправка или добавка към салати, макарони или като бульон (за целта разтворете една лъжичка във вряла вода за 10 минути.
Внимавайте, защото ако се прекали с количеството, може да доведе до запек, пише още jiveizeleno.com.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook