Close search

Шафранът – природното успокоително

Шафранът – природното успокоително Шафранът – природното успокоително Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Сънотворни, успокоителни, антидепресанти – почти всеки от нас има в аптечката си хапче срещу стрес, „бичът“ на 21-и век.

И с право, защото лекарите от Световната здравна организация бият тревога, че до 2020 година всеки втори болен ще е с влошено здраве именно заради силното нервно напрежение...

Популярните анти-стрес лекарства повлияват на психичното ни здраве, но проявяват и множество странични ефекти като сънливост, липса на концентрация, главоболие, умора, чувство за празнота, замаяност, но най-вече пристрастяване към тях.

Има ли безвредно природно успокоително?
Отговор на този въпрос дават още древните персийци и финикийци. Те са използвали шафрановия минзухар, известен днес като най-скъпата в света подправка шафран, за да премахват пристъпите на меланхолията, за подобряване на настроението.
Успокоителните свойства на екзотичния минзухар в наши дни преоткриха изследователи от френските лаборатории 3 Chênes („Троа шен“, в превод „Трите дъба“). Години наред те сътворяват безвредни натурални продукти за красотата и здравето.
На основата на шафрана „3 Chênes“ създава единствения естествен антидепресант в света - Saframyl (Сафрамил).

Френските учени извличат от близалцето на шафрановия минзухар активно вещество, което блокира разграждането на серотонинa в организма, невромедиатор познат на всички като „хормон на щастието". Серотонинът играе важна роля при регулирането на настроението, съня, сексуалността. Ниските нива на хормона са причина за агресивно поведение, клинична депресия, мигрена, раздразнителен стомах и различни нервни разстройства.
Французите патентоват „Satiereal“, извлеченото от минзухара вещество, което повишава концентрацията на серотонина в организма. Към него те добавят „Триптофан“ (основна аминокиселина), която засилва производството на серотонин и Витамин B6, който стимулира трансфера на серотонин към невроните и улеснява асимилацията. Така те обединяват синергията на 3 естествени, въздействащи върху „хормона на щастието“, съставки, за да създадат първото природно успокоително „Сафрамил“.

Направените клинични изследвания доказват, че „Сафрамил“ притежава антидепресиращо действие - 100 % от лицата, които го приемат, се освобождават от депресията и стреса след 14 дни. При това без никакви странични ефекти и привикване, поради естествения произход на хранителната добавка.

Само една таблетка „Сафрамил“ на ден преди обедното хранене е достатъчна за премахване на безпокойството и нервността, връща усмивката и спомага за по-добър сън.

Първият и единствен естествен антидепресант „Saframyl“ вече се продава в българските аптеки.

Източник: woman.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност