Close search

Шоколад, вино и чай за бистър ум

Шоколад, вино и чай за бистър ум Редовната употреба на чай и шоколад подобрява паметта Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Редовната употреба на чай и шоколад подобрява паметта, твърдят учени от Университета “Оксфорд”, цитирани от zdrave.bg

“Тези, които не обичат сладко, могат да заменят успешно шоколада с чаша червено вино. То също толкова добре подпомага остротата на ума”, отбелязват британските учени, като предупреждават, че тази умерена доза трябва задължително да се спазва. 

Според специалистите, някои храни наистина са способни да подобряват паметта и да укрепват умствената дейност благодарение на съдържащите се в тях флавоноиди, които забавят стареенето на мозъчните клетки. “При това, колкото повече напредва възрастта на човек, толкова повече се засилва положителният ефект от чая, шоколада и виното”.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност