Топ 6 летни коктейла и най-подходящите места, за да им се насладим
1. Piña Colada, Пуерто Рико
Комбинацията ананас, кокос и ром, наричана piña colada, винаги е била популярна в Карибския басейн. През 50-те години на 20. век Рамон Мареро, барман в Caribe Hilton’s Beachcomber Bar (сега известен като Бар Оазис) в Сан Хуан, Пуерто Рико, я усъвършенства с кокосова сметана. Днес най-емблематичният коктейл на Пуерто Рико се сервира в цял свят, но е с най-уникален вкус на плажа или басейна в неговата родина, например в хотел Caribe Hilton.
2. Caipirinha, Бразилия
Коктейлът от захар, лайм и кашаса (Бразилския национален алкохол от ферментирала захарна трастика) може да се поръча във всяко бразилско заведение, дори и на амбулантните търговци на плажа. Предлага се в хиляди разновидности, като най-полуляни са миксовете с манго, киви, маракуя и друг екзотичен плод. Опитайте кайпириня в Itapua Theatre Bar на хотел Iberostar Bahia, Praia do Forte.
3. Mai-Tai, Полинезия
Докато отпиват от коктейла от ром, кюрасо и бадемов сироп, таитяните възкликват “maita'i ro'a 'ae”- неземно! Оттам и името на коктейла - Май Тай, станал известен от филма на Елвис Blue Hawaii, който днес се сервира във всеки плажен бар по света. Опитайте оригинала в InterContinental Tahiti Resort, Таити.
4. Daiquiri, Куба
Широко разпространените в Карибите ром, лайм и захар са основни съставки на много местни коктейли. Добавете шепа натрошен лед и ще получите Дайкири, от името на плаж близо до Сантяго де Куба. Според слуховете, първото дайкири било забъркано от група американски инжинери, които били пресушили запасите си от джин. А според най-страстния почитател на разхладителната напитка Хемингуей, Дайкири прилича на морска пяна пред носа на кораб в плитки води. В Paradisus Princesa del Par Resort & Spa, Варадеро, можете да отитате превъзходно ягодово дайкири.
5. Margarita, Мексико
Най-продаваният коктейл с текила в света, забъркан от текила, коантро и сок от лайм, сервиран в чаша със солен ръб. Може да му се насладите, докато гледате приказния залез в Dreams Tulum Resort&Spa, Тулим, Мексико.
6. Limoncello, Южна Италия
Италианците накисват корите на добре узрели лимони в пшеничен алкохол и добавят захар до получаване на limoncello – един от най-известните digestiv- питие сервирано след вечеря за по-добро храносмилане. Лимончело е основа и за освежаващи летни коктейли, например с лед и сода или тоник, сервирани в очарователните вили край смайващо красивите брегове на Амалфи.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook