Close search

Три отвари за лечение на възпалени бъбреци

Три отвари за лечение на възпалени бъбреци Нефрит или възпалени бъбреци е заболяване, срещащо се предимно в ранната детска възраст, но напоследък зачестяват оплакванията и при по-възрастните Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Нефрит или възпалени бъбреци е заболяване, срещащо се предимно в ранната детска възраст, но напоследък зачестяват оплакванията и при по-възрастните.

То може да бъде доста коварно, така че задължително трябва да се лекува.

Симптомите при възпалени бъбреци са трудно разпознаваеми, дори бихме могли да кажем,че те са нетипични за заболяването,защото те винаги започват с обща умора, главоболие. При страдащите от нефрит лицето става бледо и подпухнало, появяват се отоци покрай очите, а нерядко това е придружено и с намалено зрение. Възможно е да се появят и оплаквания от силно сърцебиене, аритмия и болки в сърдечната област. Сред важните признаци са измененията в урината – често тя съдържа кръв.

Причините, поради които можете да развиете възпалени бъбреци са различни. Най-често нефритът възниква като следствие от друго заболяване, като ангина, скарлатина, грип, пневмония. Бременността също е сред причините за появата на възпалени бъбреци. Начина на хранене също е сред един от „виновниците“, които подпомагат по-лесното развитие на болестта – хората консумиращи редовно месо, твърде солени, консервирани храни, преяждащите или тези които пият големи количества алкохолни и кофеинови напитки, претоварват бъбреците си и възпрепятстват защитните им сили, което ги прави много по-податливи. Стреса и напрежението, също се отразяват на нормалната работа на отделителната система, което спомага за по-лесно възникване на възпалителен процес.

За да лекувате възпалени бъбреци с природни средства, не се иска много. Рецептите са простички, а билките от които се съставят са леснодостъпни, припомнят колегите от bilka.info.

При възпалени бъбреци се препоръчва отвара от метличина. Вземете една шепа от изсушената билка и я варете в 300 мл вода за около 10 минутки. От нея се пие по една супена лъжичка преди хранене, а след това се изпива сока от един лимон.

Помогнете си с изсушени листа от смокиня и дюля. Вземете по една щипка от предварително стритите листа и заедно с три-четири плодчета от шипка ги сварете в 200 мл вода за десетина минути. Прецедената отвара трябва да бъде изпита на три части, за един ден, като преди това не се поема храна в разстояние от един час.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност