Close search

Три зеленчука хидратиращи тялото по-добре от водата

Три зеленчука хидратиращи тялото по-добре от водата Три зеленчука хидратиращи тялото по-добре от водата Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Хидратацията е изключително важна за тялото, особено през лятото.

Слабо известен факт е обаче, че някои храни помагат за поддържане на водния баланс в тялото и гарантират правилното функциониране на организма.

Всяка клетка в тялото се състои от вода и всеки човек се нуждае от вода за правилното изпълнения на клетъчни функции. Краставицата съдържа висок процент на вода, но и витамин С. Тя е отличен избор за летните горещини, защото освежава и осигурява необходимите хранителни вещества.

Доматът съдържа много вода и фибри. Той също така е чудесен източник на антиоксиданти, които помагат за намаляване на увреждането на кожата при излагане на UV радиацията.

Тиквичките съдържат 95% вода. Те са едни от най-добрите храни, що се отнася до хидратацията. В себе си тиквичките имат малко калории, много фибри и са отличен източник на фолиева киселина и витамини А и С, пише още chronicle.bg.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност