Close search

Циститът - какво трябва да знаем

Циститът - какво трябва да знаем Екстрактът от американска червена боровинка в "Цистиклийн" преборва инфекцията Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Циститът е заболяване, което е разпространено особено сред жените - нежният пол страда от възпаление на пикочния мехур три пъти по-често в сравнение с мъжете. Това се дължи на анатомичните особености на пикочния канал (уретрата), който при жените е по-широк и по-къс. Това улеснява навлизането на бактериите, сред които най-чест причинител на цистита еЕшерихия коли.

Човек може да бъде засегнат от това страдание във всяка възраст, а ако не се излекува, то може да стане хронично. Тогава инфекцията се появява отново и при най-малкия повод -

пренатоварване, стрес или понижен имунитет

Понякога възниква и т.нар. "неинфекциозен цистит" - следствие от травма, поемане на определени химични субстанции или от агресивно медикаментозно лечение. В такива случаи може да се промени не само химичният и биологичният баланс организма, но и адекватността на имунния отговор.

Статистиката сочи, че между 20 и 40% от жените изпитват поне веднъж в живота си

симптомите му:

- често ходене по малка нужда, понякога с фалшиви позиви
- неволно изпускане
- парене и болка при уриниране
- мътна или неприятно миришеща урина
- хронична тазова болка или болка/дискомфорт ниско в корема
- болка по време на полов акт

Масова практика е срещу цистит да се приемат антибиотици,

но в днешно време те не се смятат за особено ефективни, тъй като поради неконтролируемата им употреба хората развиват резистентност - и това се отнася включително за 50% от антибиотичните продукти против цистит. Не забравяйте, че медицината се развива, но болестотворните микроорганизми и агенти също търпят развитие!

Бременните

пък изобщо не могат да приемат антибиотици заради плода, а при тях цистътът е често срещан, тъй като плодът притиска пикочния мехур и се наблюдава непълно оттичане на урината от него. Повечето жени обаче приемат това като следствие от бременността и не обръщат навреме внимание на проблема.

В подобни случаи решението е фитотерапия (лечение с билкови екстракти), а ключова роля в разработката на тези лечебни препарати има

американската червена боровинка

Тя съдържа естествени активни съставки - проантоцианидини (PAC), които пречат на бактериите да се задържат и размножават по пикочните пътища.

Най-голямо количество от тези проантоцианидини е събрано в "Цистиклийн" - в една капсула има 240 мг проантоцианидини, докато конкурентните продукти на пазара съдържат

твърде неефективна доза, по 30 до 50 мг

Вярно, че тогава можете да увеличите приема, като пиете по две капсули дневно, но като съотношение между доза и цена "Цистиклийн" няма аналог.

Още с приема на първата капсула препаратът на "Витаголд" блокира закрепването наЕшерихия коли към стените на уринарния тракт, възпрепятства размножаването на бактериите и образуването на колонии, спомага за бързото им изхвърляне от организма с урината и спира развитието на инфекцията.

За него е доказано с клинични изследвания,

че спира цистита, повторния цистит и предотвратява по-нататъшни инфекции. "Цистиклийн" се предписва и препоръчва от уролози, гинеколози и семейни лекари в цяла Европа.

Регистриран е не като хранителна добавка, а като лекарствено средство. Клинично тестван и безопасен при деца и бременни,

Може да го закупите и онлайн:

аптека Фрамар
аптека Афя
аптека Тилия 
аптека Марви 
аптека Оптима
Фармалайф 
аптека Премиум фарм
аптека Дара

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност