Close search

Учени съветват: Не дръжте плодове и зеленчуци в хладилника

Учени съветват: Не дръжте плодове и зеленчуци в хладилника Учени съветват: Не дръжте плодове и зеленчуци в хладилника Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Държането на плодовете и зеленчуците в хладилника може да е опасно за вашето здраве. Според изследователите плодовете и зеленчуците са "живи", дори след като бъдат откъснати, пишат от profit.bg.

Те реагират на промените в нивото на светлината, което се отразява на броя на полезните вещества в състава им. В зависимост дали е ден или нощ тези вещества се увеличават или намаляват. 

Ако се съхраняват в хладилник или в тъмен склад в супермаркета, количеството на полезните съставки намалява. Получава се така, че дори и да ядете достатъчно плодове и зеленчуци, например препоръчителните пет на ден, вие не успявате да си набавите всички необходими витамини и минерали от тях, съобщава БГНЕС

Зелето е един от зеленчуците, които реагират рязко на промяната на светлината. Избягвайте да държите в хладилник също спанак, марули, тиквички, моркови, сладки картофи и боровинки. 

За да решите проблема, изследователите препоръчват да поставите крушка в хладилника си, която да симулира светлината в естествената среда на плодовете и зеленчуците.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност