Close search

В новия брой на сп."Меню" празнуваме

В новия брой на сп."Меню" празнуваме В новия брой 72 на МЕНЮ празнуваме Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Празнуваме зимата, новата година, Рождество, любимите хора със зимни имена, хората, които се грижат за храната ни и тези, които ни помагат да разберем, защо храната е важна.

Рецептите, създадени от шеф Ивелина Иванова, както винаги са разнообразни – постни и с месо, традиционни и модерни, български и от останалия свят. Тя ще ви покаже как се точат автентични турски баклави и как се прави домашна наденица.

Ще се запознаем с мандра „Могила“ в Годеч и със софийския ресторант „Грозд“. А с доза хумор, но и много сериозно, ще се подсетим и за кулинарните провали на изминаващата година.

С брой 72 на сп."Меню" празнуваме зимата заедно и много вкусно!

Ето на какво още може да се насадим в броя: 

  • Постни ястия
  • Салата с нар в ябълки
  • Постна питка
  • Кюфтенца от булгур и леща
  • Терин от кестени и пащърнак
  • Постна пастила с кускус
  • Пълнена тиква с кафяв ориз и зеленчуци
  • Пълнен червен лук
  • Салата от нар и леща
  • Топла салата от тиква и нахут
  • Бързи веган соба нудъли
  • Пържена туршийка
  • Безмесни ястия
  • Баница с късмети
  • Питка с парà
  • Суфле от синьо сирене
  • Ястия с риба
  • Севиче от сьомга с ароматна брускета
  • Хрупкаво филе от клариас на фурна
  • Ястия с месо
  • Супа от телешки език
  • Печени пълнени картофи
  • Пълнено прасенце
  • Драглишка капама
  • Пуешки кюфтенца с шамфъстък
  • Куба хамут
  • Телешко кълцано по родопски
  • Свински джоланчета на фурна
  • Родопски сарми
  • Сурова едро смляна наденица
  • Италианска наденица
  • Десерти
  • Тиквен сладкиш
  • Турска точена баклава
  • Макарони с тиква на фурна
  • Джинджифилови бисквитки
  • Празнична халва
  • Карамелен сюнгер
  • Домашни шоколадови трюфели
  • Малинов чийзкейк в буркан
  • Мъфини със сушени плодове
  • Млечна баница 
  • И още:
  • Време за Бъдни вечер
  • Вкусни пости за една влюбена зима
  • Сезони
  • На топло до печката
  • 5 продукта
  • Постни идеи с минимум съставки
  • Българско празнично меню
  • Вещи в занаята
  • Баклава
  • Бързи рецепти
  • Меню с приятели
  • Дафар Шабан за храната и младежта
  • Неустоимо
  • Десерти за подарък
  • Меню навън
  • Ресторант "Грозд"
  • На фокус
  • За наденицата с удивление
  • Вещи в занаята
  • Домашна наденица
  • От натура
  • Мандра "Могила" в Годеч
  • Тенденции
  • Кулинарните провали на 2013
  • Читателско меню
  • Фотозагадка
  • Вкусна история 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност