Close search

Витамин С за здрава и блестяща коса

Витамин С за здрава и блестяща коса Начинът ни на хранене, дори и да не го забелязваме, влияе върху организма ни Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако кожата ви е груба и с нездрав цвят, то ви липсва витамин В2, пишат от bilka.info.

Начинът ни на хранене, дори и да не го забелязваме, влияе върху организма ни. Работоспособността, обмяната на веществата, нормалният растеж са само малка част от процесите, протичащи в тялото ни, които зависят от правилното хранене. 

Ето само някои от симптомите, свързани с неправилните хранителни навици.

Ако кожата ви е груба и с нездрав цвят, то определено в менюто ви липсва витамин В2. Когато организмът не получава достатъчно количество от този витамин, кожата започва да се лющи и става по-груба. 

Най-лесният начин да си го набавите е като включите в седмичното си меню черен дроб, бъбреци, бирена или хлебна мая, яйчен жълтък. 

Също така високо съдържание има и в спанака, соята, пшеничния зародиш, сините сливи и хайвера.
Ако косата ви е загубила своя блясък и еластичността си, то най-вероятно организмът ви страда от недостиг на витамин С. 

Доказано, е че необходимото за един възрастен човек количество е между 70 и 120 мг, като при извършването на тежка физическа или умствена работа, а също и при болестно състояние с повишена температура, необходимото количество е между 150 и 200 мг. 

За да възстанови вашата коса своята еластичност и блясък, е необходимо да консумирате богати на витамин С храни като киви, шипка, лимони, вишна, сладък червен пипер, магданоз, зеле, зелен лук, домати, коприва и лапад.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност