Close search

Вкусно у дома с Green Master: макарони с риба тон на фурна

Вкусно у дома с Green Master: макарони с риба тон на фурна Вкусно у дома с Green Master: макарони с риба тон на фурна, приготвени в квадратен тиган Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Вече ви разказах за Green Master и тяхната философия за здравословен живот. И защото храната е здраве, трябва да обръщаме повече внимание освен на това, което слагаме в устата си, и на това, в което приготвяме храната си.

Както знаете от няколко седмици тествам част от техните домакински съдове за готвене. Днес съм се спряла на квадратен тиган със стъклен капак и капачка-дозатор (24х24 см), в който ще приготвя макарони с риба тон на фурна.

И без да губя повече време, влизам в кухнята и запретвам ръкави. Разбира се, първо да ви кажа необходимите продукти за макароните с риба тон на фурна:


- 500 г макарони
- 200 г моцарела
- 175 г филаделфия
- 200 г филе от риба тон
- 2 с.л. горчица
- 1 с.л. брашно
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 200 г целина или селъри, нарязани на малки кубчета
- 2 моркова, настъргани на едро ренде
- 2 глави червен лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 2 с.л. масло
- сол на вкус

Започваме с приготвянето. Сваряваме макароните според инструкциите на опаковката и ги отцеждаме. 


В загрятото в тиган масло слагаме да се задушат лукът, целината, чесънът и морковите. 


Когато поомекнат, добавяме брашното, разбъркваме, и добавяме млякото. Бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки. 


Добавяме горчицата и сол на вкус. 


Нарязваме рибата тон на кубчета и в нагорещен с малко масло тиган запечатваме рибата.

В квадратния тиган смесваме макароните с филаделфията, рибата и соса. 


Покриваме ги с нарязаната на парченца моцарела. 


Поставяме квадратния тиган в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем до златисто (около 35 минути).


Макар с името тиган, на практика този съд мога да нарека универсален. Освен за тиган, може да се ползва за печене, задушаване, овкусяване на ястия по време на готвене - това става чрез уникалния му капак.

За тази рецепта не ползвах капака по време на готвене, а след това - освен за овкусяване по време на готвене и задушаване, той служи за чудесно съхранение на яститето.


Има нещо, което предния път забравих да спомена, а лично за мен е от голямо значение - уредите на Green Master са изключително лесни за почистване. Благодарение на тяхното незалепващо каменно покритие, с лекота можете да почистите съда и да сте готови за следващото му използване.

Но пак се отнесох, ето как се получиха ароматните макарони на фурна с риба тон:


Бон апети от мен и очаквайте още вкусни ястия, приготвени в прекрасните съдове на Green Master!


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност