Вкусно у дома с Green Master: макарони с риба тон на фурна
Вече ви разказах за Green Master и тяхната философия за здравословен живот. И защото храната е здраве, трябва да обръщаме повече внимание освен на това, което слагаме в устата си, и на това, в което приготвяме храната си.
Както знаете от няколко седмици тествам част от техните домакински съдове за готвене. Днес съм се спряла на квадратен тиган със стъклен капак и капачка-дозатор (24х24 см), в който ще приготвя макарони с риба тон на фурна.
И без да губя повече време, влизам в кухнята и запретвам ръкави. Разбира се, първо да ви кажа необходимите продукти за макароните с риба тон на фурна:
- 500 г макарони
- 200 г моцарела
- 175 г филаделфия
- 200 г филе от риба тон
- 2 с.л. горчица
- 1 с.л. брашно
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 200 г целина или селъри, нарязани на малки кубчета
- 2 моркова, настъргани на едро ренде
- 2 глави червен лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 2 с.л. масло
- сол на вкус
Започваме с приготвянето. Сваряваме макароните според инструкциите на опаковката и ги отцеждаме.
В загрятото в тиган масло слагаме да се задушат лукът, целината, чесънът и морковите.
Когато поомекнат, добавяме брашното, разбъркваме, и добавяме млякото. Бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки.
Добавяме горчицата и сол на вкус.
Нарязваме рибата тон на кубчета и в нагорещен с малко масло тиган запечатваме рибата.
В квадратния тиган смесваме макароните с филаделфията, рибата и соса.
Покриваме ги с нарязаната на парченца моцарела.
Поставяме квадратния тиган в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем до златисто (около 35 минути).
Макар с името тиган, на практика този съд мога да нарека универсален. Освен за тиган, може да се ползва за печене, задушаване, овкусяване на ястия по време на готвене - това става чрез уникалния му капак.
За тази рецепта не ползвах капака по време на готвене, а след това - освен за овкусяване по време на готвене и задушаване, той служи за чудесно съхранение на яститето.
Има нещо, което предния път забравих да спомена, а лично за мен е от голямо значение - уредите на Green Master са изключително лесни за почистване. Благодарение на тяхното незалепващо каменно покритие, с лекота можете да почистите съда и да сте готови за следващото му използване.
Но пак се отнесох, ето как се получиха ароматните макарони на фурна с риба тон:
Бон апети от мен и очаквайте още вкусни ястия, приготвени в прекрасните съдове на Green Master!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook