Close search

Вкусно у дома с Green Master: панирани пилешки филенца със сос от боровинки

Вкусно у дома с Green Master: панирани пилешки филенца със сос от боровинки Вкусно у дома с Green Master: панирани пилешки филенца със сос от боровинки Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Вече ви разказах за Green Master и тяхната философия за здравето, вкусната храна и качествените продукти.

След като тествах барбекю-тигана им, дойде време за по-малкото му братче - тиган Ø 24 см. С компактните му размери нямам и съмнение, че ще е много удобен за готвене. Но нека видим дали и колко е удобен всъщност като приготвим хрупкави пилешки филенца със сос от боровинки. И като казах сос, понеже дълбочината му не позволява да го направя в тигана, ще ползвам касерола, която отново е от серията на Green Master за вкусно и здравословно готвене. 

И така, необходимите продукти за филенцата са:


- 1 кг пилешко филе, нарязано на хапки
- 4 яйца
- 1/2 ч.ч. бира
- 2 с.л. галета
- 2 с.л. брашно
- 150 г корнфлейкс
- 1.5 ч.л. куркума
- сол на вкус 
- черен пипер на вкус

* необходими продукти за соса:


- 200 г боровинки
- захар за карамелизиране

Започваме с приготвянето. В купа смесваме яйцата, брашното, галетата, куркумата, корнфлейкса, бирата, солта и черния пипер на вкус.


В получената смес овалваме нарязаните пилешки филенца и ги пържим в предварително нагрятия тиган, в който сме добавили съвсем малко зехтин.


Пържим филенцата добре от двете страни. 


Изваждаме панираните филенца от тигана и ги поставяме върху кухненска хартия, за да отстраним ненужната мазнина.


Следва сосът. В касеролата карамелизаираме боровинките с малко захар, като разбъркваме периодично, докато се получи кремообразна смес.


Сервираме филенцата със соса от боровинки.


Мислех си, че по някое време този тиган ще ми се стори малък, но отново останах приятно изненадана. Компактният му размер е изключително удобен за готвене и в никакъв случай не е малък, особено когато си разпределим продуктите добре.

Всъщност, в него можете да запържите продуктите "на сух" тиган. Аз ползвах съвсем малко зехтин, но мисля, че нямаше нужда, защото количеството месо не беше много. 

Още по-хубавото е, че за приготвянето на голямо количество зеленчуци също няма да ви трябва много мазнина. Това ще ви позволи да запазите вкуса и полезните съставки на продуктите и в същото време да се избавите от излишните калории. Това е възможно, защото тиганът, както и касеролата са от серията STONELINE® – незагарящи съдове с каменно покритие. 

Тези съдове за готвене са единствените до момента в света с патентовано каменно покритие от микроскопични частици камък от Швейцарските Алпи. Това революционно покритие позволява на приготвената храна да притежава същите невероятен вкус и качества, като приготвената върху истински камък. При това съдовете са изключително здрави, но същевременно леки и на достъпни цени.

И отново се отнесох по тигана и касеролата, но са наистина страхотни. А сега ето и как се получиха панираните пилешки филенца и боровинковият сос:

Бон апети от мен и очаквайте още вкусни ястия, приготвени в прекрасните съдове на Green Master!


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност