Close search

Водата лекува и отвън, и отвътре

Водата лекува и отвън, и отвътре Водата лекува и отвън, и отвътре Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Компреси с вода, къпане, кубчета лед, водна пара – всичко това може да облекчи на пръв поглед дребните, но често срещани здравословни проблеми, пишат колегите от woman.bg.

Водата лекува и отвън, и отвътре. Освен че е полезно да я пиете, тя има благотворно действие, когато се прилага за инхалации и масажи.

Всички тези техники облекчават различни неволи, които изброяваме по-долу и които можете да приложите вкъщи още веднага.

Менструални болки

Силните болки в корема по време на месечния цикъл можете да облекчите с топли компреси. Те отпускат мускулите и успокояват болката. Намокрете ленена кърпа с вода, изцедете я и я поставете върху корема. Отгоре покрийте с хавлиена кърпа или вълнен шал и завийте стомаха. Легнете, завийте се и релаксирайте около 20 минути.

Болка в гърба

Топлият масаж може да бъде първа помощ. Застанете под душа, нека водата да е приятно топла, и пуснете струята да се стича по гърба. Първо нека струята да е слаба, а след това – силна. Направете това няколко пъти, завършете със силна струя.

Разширени вени

Редуването на топъл и студен душ действа благоприятно при хората с разширени вени, тъй като под влияние на промяната на температурата вените укрепват. Под действието на топлата вода те се разширяват, а под действието на студената се свиват. Трябва да къпете краката първо с топла, а след това със студена вода, а колкото по-често прилагате това лечение, толкова по-скоро ще видите желания резултат.

Напукани пети

Напуканата кожа на петите не е само естетически, но и здравословен проблем - напуканата кожа е място за развиване на различни инфекции. Можете да ги спрете, като държите краката в топла вода за 15 минути. След това внимателно отстранете напуканата кожа с пила или пемза. Накрая намажете петите с крем.

Висока температура

Когато това се случи, водата е ваш помощник. Натопете парче плат във вода, изстискайте го, поставете го в хладилника да се охлади и така студено го поставете върху челото. Когато се затопли парчето, повторете.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност