Close search

Ябълките предпазват от рак

Ябълките предпазват от рак Редовната употреба на ябълки снижава риска от възникване на колоректален карцином (рак на дебелото черво), смятат полски изследователи. Photo credit sticker

Редовната употреба на ябълки снижава риска от възникване на колоректален карцином (рак на дебелото черво), смятат полски изследователи.

Те са на мнение, че лечебните свойства на разпространения плод се дължат на съдържащите се в него флавоноиди, действащи като антиоксиданти. Проучване показало, че при хора, хапващи повече от една ябълка на ден, рискът от колоректален рак намалявал почти наполовина. Включването на други плодове и зеленчуци в менюто не показало такъв ефект.
Най-голямата концентрация на тези вещества е в кората на ябълките, затова се препоръчва да се избягва беленето им.
Флавоноидите не позволяват на молекулите на свободните радикали да увреждат тъканите, като по този начин предпазват от рак на дебелото черво.

Източник: www.poleznobg.info

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност