Яйцата съдържат 13% по-малко холестерол, отколкото преди 15 години
Яйцата вече съдържат с 13% по-ниски количества холестерол, отколкото преди 10 - 15 години, обявиха учените. Това се дължи на промяната в режима на хранене на кокошките. По този начин специалистите върнаха старата слава на яйцето като добра и полезна храна, богата на витамини и минерали. Жълтъкът съдържа също така триптофан и тирозин, които са незаменими аминокиселини.
Изследванията показват, че в яйцата има 64% повече витамин Д, отколкото преди. По този начин кокошият продукт става препоръчителен за костите. Канадски учени дори твърдят, че яйцата помагат за намаляване на кръвното налягане, а други че са полезни за хората, които се стремят да отслабнат. Съдържат 20% по-малко мазнини, отколкото преди 20 години. Най-добрият вариант за онези, които са решили да смъкнат някой друг килограм, е вареното яйце.
Източник: media.framar.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook