Close search

Защо да хапваме ябълки всеки ден

Защо да хапваме ябълки всеки ден Защо да хапваме ябълки всеки ден? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

На повечето хора им е известна поговорката: "Една ябълка на ден, държи доктора далеч от мен!", защото в нея се крие една не случайна истина.

Ябълките са супер плодове, които се грижат за здравето, красотата и добрия ни тонус.И ако все пак забравяте да похапвате от този чуден плод, ние ще ви представим 5 причини, заради които да започнете още веднага да хрупкате ябълки.

1. Ябълките подпомагат отслабването

Те съдържат огромно количество фибри. А не веднъж сме споменавали колко важни са те за красивата слаба фигура! Фибрите подпомагат перисталтиката на стомаха и червата, а така се грижат и за линията. Дори само 1 ябълка на ден ще ви помогне да сте по-слаби и стройни.

2. Ябълките поддържат нивото на захар в организма в норма

Това отново се дължи главно на голямото количество фибри в тези плодове. Благодарение на тях ябълките подпомагат бавното освобождаване на захарта в тялото, а така поддържат нивото на захарта в него в норма.

3. Ябълките подмладяват и разкрасяват

Или за да сме по-точни – те намаляват вероятността от преждевременна поява на бръчки, а благодарение на процианидин В-, съдържащ се в тях, те стимулират растежа на косата.

4. Ябълките намаляват риска от рак на гърдата

Това сочи ново изследване. Според него опасността от онкологичното заболяване намалява при 17% от случаите, ако се консумира 1 ябълка на ден. Ако те са 3, рискът намалява с 39%, а при 4 плода дневно с 44%.

5. Ябълките са мощни антиоксиданти

Ценните вещества, които се борят с вредното въздействие на свободните радикали, се съдържат в огромни количества във вкусните плодове.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност