Close search

Защо е важно да не си лягаме гладни

Защо е важно да не си лягаме гладни Скоро беше опровергана препоръката, че, ако искаме да отслабнем, не трябва да се храним след 18 часа Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Скоро беше опровергана препоръката, че, ако искаме да отслабнем, не трябва да се храним след 18 часа. 

Мнозина диетолози са на мнение, че може да влезем във форма бързо и здравословно, ако следваме дневните биоритми и се вслушваме в сигналите на тялото си. 

Така например, ако сутрин не сте гладни, не се насилвайте с обилна закуска – вероятно тялото ви е в режим на топене на мазнини по това време на денонощието. 

По същата логика, ако вечер изпитвате глад и не хапнете, организмът ви ще започне да пести енергия и да трупа мазнини. Гладът никога не е добър вариант, затова вместо да се тормозите, просто добавете към менюто си правилните продукти. За да избегнете преяждането, имайте предвид, че усещането за ситост се появява 15-20 минути след приема на храна. Затова е най-добре да ставаме от масата с леко чувство на глад. 

Освен това имаме склонността често да бъркаме жаждата с глад. За да избегнете погрешното тълкуване на сигналите от мозъка, пийте не по-малко от 1,5 л вода дневно, а ако по някое време рязко ви се прииска да хапнете нещо, първо изпийте чаша вода – вероятно след 15-20 минути „гладните фантазии” ще изчезнат. 

Всекидневната консумация на 1,5-2 л вода ускорява процеса на отслабване, ликвидира отоците и подобрява дейността на стомаха. Постарайте се да контролирате целия процес на прием на храна. Например, ако се храните пред телевизора или пред компютъра, ще изяждате двойно количество. 

Не забравяйте, че здравословното хранене и начин на живот включва и спортуване, както и грижа за тялото, което, започвайки “да спада”, може да стане слабо и отпуснато. Мускулите и ставите трябва да се натоварват в съответствие с килограмите, които искате да свалите под наблюдението на треньор. Най-добре е да започнете с аеробни натоварвания. 

Добър помощник в борбата за намаляване на теглото са аква аеробиката и пилатес. За да не увисне кожата ви в периода на бързото спадане на теглото, трябва всяка вечер да мажете проблемните места - особено бедрата, корема и хълбоците - със скраб от кафе и крем, в който са разтворени две таблетки мумио. Тези прости процедури ще гарантират, че кожата ви ще остане мека и гладка като кадифе и ароматна, и най-важното - еластична и опъната.

Снимки: flikr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност