Чийзкейк с тиква
Продукти
- 4 яйца
- 3 г ванилия
- 500 г крема сирене
- 1 ч.ч. тиква сварена и направена на пюре
- 0,5 ч.ч. пудра захар
- 0,5 ч.л. канела
- 160 г обикновени бисквити
- 80 г масло - меко, на стайна температура
Начин на приготвяне
- Смиламе бисквитите с кухненски робот, или блендер.
- Към смлените бисквити добавяме канелата и омекналото масло и ги омесваме с ръце до получаване на маслени трохи, които разпределяме равномерно по дъното на тавата, в която ще приготвим чийзкейка, като притискаме с ръце. (Най-добре е да ползваме тава с падащи стени).
- Разбиваме крема сиренето, след това добавяме пудрата захар и отново разбиваме. Едно по едно при непрекъснато разбиване добавяме яйцата, и накрая и ванилията.
- Към към тази смес добавяме пюрето от тиква и разбъркваме, внимателно с дървена лъжица. Изсипваме сместа върху бисквитения блат.
- Печем в предварително загрята на 150 градуса фурна, около 80-90 минути.
- След като изпечем чийзкейка, не го вадим веднага от фурната, а го оставяме на полуотворена врата и след като поизстине го изваждаме.
- По желание, преди сервиране може да гарнираме с малко маскарпоне.
Домашен сироп за кашлица
Изсипваме лимоновия сок и зехтина в малка тенджерка и поставяме на среден огън, докато започнат да от...
Домашни бонбони "Рафаело"
В дълбок съд с незалепващо покритие изсипваме кондензираното мляко, към него добавяме маслото, захарт...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook