Close search

Домашна фокача с Кумато

5.0
от общо 127 гласа
Време: 90
Ниво: лесно
Порции: 5
Сервирай с 4 Бяло вино

Домашна фокача с Кумато photo-credit Ароматна домашна фокача

Начин на приготвяне

1. Смесете и объркайте брашното и солта. В центъра добавете водата, захарта и маята. Разбърквайте равномерно до хомогенност. Покрийте с кърпа и оставете сместа за 10-15 минути.

2. Започнете да месите с леко намазнени ръце. Когато тестото стане меко и еластично, го оставете да втасва до удвояване на обема (приблизително 1 час).

3. Разтегнете го според съда, в който ще се пече. Направете малки дупки с палец и в тях поставете разрязаните наполовина мини домати Кумато, като ги разпределите равномерно върху повърхността на тестото. Поръсете с подправки на вкус и полейте със зехтин. Оставете фокачата да почива за 10 минути, преди да я сложите във фурната. 

4. Печете 5 минути при 240°C и след това понижете до 220°C за още 15 минути. След изпичане изчакайте 5 минути, за да изстине, преди да консумирате.

1 Коментар

  1. Small
    Анонимен

    Use hands that have been gently lubricated to begin kneading. Once the dough is elastic and soft, let it rise for about an hour to double in size. - palm tree removal auckland

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност