Фарфале с печен доматен сос
от общо
127 гласа
Време: 25
Ниво: лесно
Порции: 5
Ниво: лесно
Порции: 5
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- мащерка
- 150 г моцарела
- 150 г кашкавал
- риган
- сол
- пресен босилек
- 5 с.л. зехтин
- 4 скилидки чесън
- 200 г чери домати микс цветове
- 4 сушени домати
- 1 голям розов домат
- 400 мл доматен сос
- 1 пак паста фарфале
Начин на приготвяне
1. На дъното на тавичка слагаме зехтин, нарязаните на шайби пресни домати и нарязани на парченца сушени домати. Добавяме скилидките чесън, нарязани на дължина, подправките и доматения сос. Слагаме в загрята фурна на 200 градуса, докато сместта започне да се сгъстява и се получи лек загар по краищата на тавичката.
2. Сваряваме пастата в подсолена вода, според указанията и я прецеждаме.
3. Когато сосът е изпечен, добавяме прецедената паста разбъркваме добре. Добавяме нарязаната на парчета моцарела. Сервираме с настърган кашкавал и пресен босилек.
Паеля с морски дарове
1. Задушаваме в зехтин ситно нарязания пресен лук и добавяме ситно нарязания чесън, сол, мащерка, чер...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook