Хрупкави гофрети с шоколад и сметана
Продукти
- 300 г масло , разтопено
- 5 яйца
- 300 г вода
- 550 г брашно
- 50 г захар
- 1 ванилия
- течен шоколад за гарниране
- бита сметана за гарниране
Начин на приготвяне
- Разделяме белтъците и жълтиците в две отделни купички.
- В едната купичка разбиваме белтъците с половината захар, докато станат на сняг.
- В другата, разбиваме останалата захар с жълтъците и след побеляването им добавяме разтопеното масло. Продължаваме да бъркаме, докато се получи кремообразна смес, след което малко по-малко добавяме водата.
- Получената смес смесваме с разбитите белтъци, като продължаваме да бъркаме, но на по-ниски обороти.
- Пресяваме брашното заедно с ванилията, и ги добавяме към останалата смес, като отново разбъркваме добре. Получената готова смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене.
- Печем гофретите в силно загрят и леко намазнен гофретник.
- Гарнираме ги с течния шоколад и сметаната.
Съвет: За да станат по-хрупкави гофретите, може да ги запечем малко повече - докато придобият лек златисто-кафяв цвят. И обратното - колкото по-малко ги печем, толкова по-меки ще се получат.
Мъфини с крем от малини и филаделфия
Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбърквам...
Коктейл "Campari Tonic"
Копа чаша се пълни с лед. Добавя се 150 мл тоник. Завършва се с 50 мл Campari. Гарнира се с резен ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook