Карфиол с лешниково масло
Продукти
- 2 с.л. нарязан див лук
- 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- 10 с.л. безсолно масло
- 3 малки или 2 големи глави карфиол
- 1 чаша лешници
100 г съдържат:
- 198 калории
- 16 г мазнини
- 6 г протеини
- 12 г въглехидрати
Начин на приготвяне
1. Загряваме фурната до 250 градуса. Поставяме лешници върху хартия за печене за около 10 минути. Оставяме ги да изстинат върху кухненска кърпа и махаме обелките. Начукваме ги на едро.
2. Почистваме карфиола, разделяме го на розички и го задушаваме на пара за около 20 мин. Ако нямате приставка за пара, можете да го сварите за около 5-8 мин.
3. В тенджерка слагаме маслото да се стопи на средна температура. Добавяме лешници и запържваме за около 3 до 4 минути. Отстраняваме от огъня и добавяме лимонов сок и див лук. Подправяме със соли разбъркваме. По желание може леко да запържим карфиола или само да го залеем с лешниковото масло и сервираме веднага.
Мариновани маслини
1. В голяма купа смесваме маслините, лимоновия сок, кориандъра, чесъна и дафиновите листа.2. Нарежете...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook